Kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti sürüyor

Kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti sürüyor

 

 

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti 38’inci gününde devam ediyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısında bulunan Lise Caddesi’nde devam eden nöbet öncesi polis bariyerleri ile çevrildi. Nöbete HDP’li Milletvekillerinin yanı sıra vatandaşlar katılıyor. Nöbet yerine gelen DBB Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı nöbettekiler tarafından alkışlarla karşılandı. 

TOĞRUL: KARANLIK ALGI VAR, KANUN HUKUK YOK

HDP Antep Milletvekili Toğrul ülkede her şeyin karanlık bir algı ile kurtarılmaya çalışıldığını ve yasa, kanun ve hukukun olmadığını belirterek sözlerine başladı. Gasp edilen halkın iradesini tekrar halka iade edene kadar mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Toğrul, “Hukuksuz bir şekilde her şey bir kaba gücün elinde, yargıyı da bir sopa olarak kullanarak tüm temel değerleri, insanlığa ait hukuku yok etmeye çalışıyor. Bakın iki gün önce eşbaşkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında bir dava açılmış ve bu dava neticesinde fezleke düzenlenmiş, tahliye kararı verilmişti. Ancak AKP- MHP ittifakı kendini yargının yetine koyarak ‘Biz onları serbest bırakamayız’  diyor. O zaman bizde onlara söylüyoruz, o zaman yargıya hakime savcıya ne ihtiyaç var? Adliye saraylarına ne ihtiyaç var? Her şey sen olduysan bunları kapat. Halkı da kandırmaya çalışma, ülkede hukuk varmış gibi de davranma” diye belirtti. 

 

Milletvekili Toğrul konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunlar ‘terörist Meclis’e kadar sızmışlar’  diyor. Bunu neye dayanarak söylüyor. Fethullah Gülen çetesinin hazırladığı fezlekelere dayanarak diyor. Biz de buradan ona diyoruz ki sen terörist görmek istiyorsan dön aynaya bak. Kılavuzu Fethullah Gülen çetesi. Gülen’le mücadele ettiğini söylüyor. Sen onları kılavuz seçerek HDP üzerine, Kürtler üzerine savaş kan hukuksuzluk boca etmişsin. Birde kalkıp onlarla mücadele ediyorum, buna inanın diyorsun. Bu iradeyi sonuna kadar savunacağız, içerideki arkadaşlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Gülten Kışanak, Çağlar Demirel, Sabahat Tuncel ve ismini sayamadığım birçok arkadaşımız bizim gururumuzdur.  Onlar halkın iradesi, halk bu iradeye her gün sahip çıkıyor.”  Toğrul’dan sonra Eğitim Sen Diyarbakır 1 ve 2 Nolu şubeler adına Abbas Şahin konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri