Kanser hastası mahkûmun hayatından endişe ediliyor

Kanser hastası mahkûmun hayatından endişe ediliyor

Birecik’te DTK delegesi ve kapatılan BDP ilçe yöneticisi, kanser hastası Mahmut Korkmazer (60), sosyal medyada namaz kılan Iraklı Peşmergelerin fotoğrafını paylaşmak suçundan yaklaşık 3 aydır cezaevinde. Korkmazer, tutuklandıktan 1,5 ay sonra ilaçları verilmeye başlandığı ve ayda bir onkolojide tedavi gördüğü belirtildi. Korkmazer ile birlikte tutuklanan HDP Birecik eski ilçe eşbaşkanı Halil Sarıkaya (65)’inde açık kalp ameliyatı olduğu ve nefes darlığı bulunduğu ifade edildi.

Birecik’te 9 Ekim tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 56 kişiden birisi olan ve 11 yaşlarında ikiz iki tane tüp bebek babası olan Mahmut Korkmazer’in avukatları, müvekkilinin kanser hastası olduğundan, ihtiyaçlarını karşılayamadığı ve düzenli olarak tedavi görmesi gerektiğini belirterek, tutuksuz yargılanması talepleri üç seferdir red edildiği belirtildi. Korkmazer’in karısı ve iki çocuğunun geçim sıkıntısı yaşadığı, komşuların yardımı ile geçimlerini sürdürebildikleri ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz HDP Birecik İlçe Eşbaşkanı Ömer Karadağ, halen ayda bir sefer Gaziantep Onkoloji Hastanesine tedavi için gidip gelen, ilaç kullanan Korkmazer’in ağır hasta olduğu ve cezaevi koşullarında kalmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Aynı zamanda ailesininde perişan olduğunu söyleyen eşbaşkan Karadağ, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında “Eski DBP yöneticisi Korkmazer, sosyal medyada Kuzey Iraklı Peşmergelerin bir düğün fotosonu görüyor ve bunu paylaşıyor. Gözaltına alındığında ‘sen bu düğüne mi gittin?’ diye tutukluyorlar. Böyle bir suç, böyle bir suçlama, gözaltı olabilir mi? Bu kadar komik bir gerekçe olabilir mi. Akuvatlar tutukluğa itiraz ediyor, mahkeme sürekli red ediyor. Yazık bu insana, hem kendisi hem ailesi perişan. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraksınlar bari. Nedir bu işkence” diye konuştu.

Öte yandan aynı şekilde eski ilçe eşbaşkanları Halil Sarıkaya (65) inde açık kalp ameliyatı olduğu, nefes darlığı çektiğini belirten Ömer Karadağ, hasta bir insanı cezaevinde tutmaya anlam veremediklerini kaydetti. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri