Kahramanmaraş’ta deprem enkazında iki kişi 227 ve 248. saatlerde sağ olarak kurtarıldı

Kahramanmaraş’ta deprem enkazında iki kişi 227 ve 248. saatlerde sağ olarak kurtarıldı

 

KAHRAMANMARAŞ- YENİ ÇİZGİ: Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 7 katlı Kalkan Apartmanı'nın enkazından 227. saatte sağ olarak kurtarılan 74 yaşındaki Cemile Kekeç, Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Depremin 11. gününde 248. saatte kurtarılan 17 yaşındaki kız enkazdan sağ çıkarıldı

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma ekiplerince süren çalışmaların 227'nci saatinde, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Şehit İlbey Caddesi'nde yer alan ve depremde yıkılan 7 katlı Kalkan Apartmanı'nın enkazından kurtarılan 74 yaşındaki Cemile Kekeç, ambulansla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada önce acil bilgisayarlı tomografiye alınan Kekeç'in boğazında oluşan birikintiler temizlendi, ardından susuzluk ve idrar yapamama durumlarından ötürü böbreklerinde oluşan rahatsızlığın incelenmesi için yoğun bakıma kaldırıldı.

Kekeç'in, tedavisinin devam etmesi için gece saatlerinde askeri helikopterle Bilkent Şehir Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

 

 

KAHRAMANMARAŞTA BİR GÜNDE İKİNCİ UMUT

Depremin 11. gününde 248. saatte 17 yaşındaki kız enkazdan sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin 11. gününde 248. saatte 17 yaşındaki Aleyna Ölmez enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Ümitlerin tükendiği anda, ekipler iş makinesi ile çalışma yaptıkları esnada maden işçileri, AFAD ve Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri Atabey Apartmanı’nda bir ses duydular. JAK ekiplerinin de katıldığı arama çalışması sonrası 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’e sağ olarak ulaşıldı. Madencilerin 'Domuz bağı' yöntemiyle ulaştıkları Aleyna Ölmez, UMKE ekipleri tarafından ambulansla hastaneye sevk edildi.

Yakınları ve kurtarma çalışmasına katılan ekipler büyük sevinç yaşarken, binadan yeni güzel haber verebilmek için ekipler çalışmalarına devam ettiler.

Kurtarma ekibindekiler Aleyna Ölmez’in yakınlarına verdikleri bilgide, genç kız ile konuştuklarını, durumunun iyi olduğunu kaydettiler. www.yenicizgihber.com YEN ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri