Kadınlar şiddete karşı örgütleniyor

Kadınlar şiddete karşı örgütleniyor

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Kadın Savunma Ağı yurt genelindeki faaliyetleri kapsamında Gaziantep’teki kadınlarla bir araya gelerek, erkek şiddetine karşı mücadeleyi genişletiyorlar.

Erkek şiddetine, cinsel istismara, cinsiyetçiliğe karşı bir özsavunma hareketi olan Kadın Savunma Ağı üyeleri, İHD Gaziantep Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenledikleri toplantıda “Kadınlar Savunmaya” diyerek yola çıkan bu hareketin feminist politika üretmek ve kadınlarla dayanışmayı güçlendirmek amacıyla örgütlendikleri ifade edildi. Av. Sevinç Hocaoğluları’nında katıldığı toplantıya farklı kesimlerden kadınlar katılım sağladı. Şiddete karşı kadınların hakları ve dayanışmanın konuşulduğu toplantıda, erkek şiddetine karşı mücadeleyi genişletmek istedikleri vurgulandı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde benzer toplantılar yaparak daha çok kadına ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Kadın Savunma Ağı gönüllüleri Türkiye genelinde yaşam istiyoruz adı altında panel ve form gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek güçlenmeyi amaçladıkları ifade ediliyor. YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri