İYİ PARTİ: Gaziantep\'te kâbus bitecek, gelecek iyi partinin olacak  

İYİ PARTİ: Gaziantep\'te kâbus bitecek, gelecek iyi partinin olacak  

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: İYİ Parti Gaziantep Milletvekili adayları ve parti yöneticileri Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek ülke ve kent gündemini değerlendirdiler. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, denenmişi denemeye gerek olmadığını belirterek "Her türlü zararı hep birlikte gördük. Basın bedel ödüyor, siyasetçiler bedel ödüyor, vatandaş bedel ödüyor, sanayici korkuyor. Ve bu ülkede herkes terörist ilan edildi. Yeter insanlar bıktı bu suçlamada. Bunlar 14 Mayıs'tan sonra son bulacak" dedi.

 

 

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili adayları ve parti yöneticileri Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek ülke ve kent gündemini değerlendirdiler.

KIRMIZITAŞ: TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLMAKTAN DOLAYI GURURLUYUZ

GGC Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş, İYİ Partililerin ziyareti sırasında, cemiyetin faaliyetleri ile ilgili kısa bilgi verdikten sonra, tüm partilere eşit mesafede olduklarını ve cemiyetin kapısının herkese açık olduğunu söyledi. Kırmızıtaş, "Ülkemiz önemli bir seçime gidiyor. Tüm partilerimize başarılar diliyoruz. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, 1969 yılından bu yana faaliyet gösteren, bölgemizin en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Özellikle de son 10 yıldaki hizmetlerimizle Türkiye'ye örnek olmaktan dolayı gururluyuz, mutluyuz" dedi.

 

BAŞARAN: "BASINDAN ÖZÜR DİLİYORUM GECİKTİK”

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Başaran, "İlk öncelikle özür ile başlamak istiyorum. Çünkü cemiyetimize de basına da biraz geç kaldık. Ben 13 günlük çiçeği burnunda bir il başkanıyken bir deprem oldu ve biz bu depremi öyle kendi sosyal medyamızda bile paylaşarak değil, bire bir sahada yaşayarak depremin içerisinde bir STK gibi çalıştık. Sadece Gaziantep değil, Adıyaman'a, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel başkanının itirafında söylediği gibi geç kaldık denildiğinde, biz İyi Parti olarak Besni'deydik. Kahramanmaraş Pazarcık, Türkoğlu buralardaydık. Bunun için basına, Gaziantep kamuoyuna yeni bir il başkanı olarak biraz geç kaldık. Geçen haftaki yaptığımız basın toplantısına da basından bunun özrünü diledik. Hamdolsun ki bugün basınla yine beraberiz yine iç içeyiz bundan sonraki süreçte de bu devam edecek. Gaziantep yaptığımız Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Yardımcımız Sayın İmamoğlu'nun mitingi de bunu gösterdi ki Gaziantep hükümeti hazır. Gaziantep iktidara hazır. Gaziantep İyi Parti ve ittifak bileşenleriyle bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e demeye hazır. Ayrıca bir teşekkürüm var. Sizlere bizler adına ve hatta adaylarımız adına bile gelen asılsız haberleri yapmayıp birebir bize dönüp ve olayları araştırıp gerçek gazeteciliğin ne olduğunu Gaziantep basını ben göreve geldiğim günden bugüne kadar hamdolsun ki gösterdi. Bu nedenle hepinize de tek tek isim saymadan teşekkür ediyorum. Çünkü gazetecilik budur, haber doğruysa yapılır. Benim şahsım adına burada hiçbir şüphe koymadım bundan dolayı da özellikle teşekkür etmek istedim. Türkiye'ye her zaman bunu örnek olarak sunacağım. Gaziantep basını adildir, Gaziantep basını eşittir" dedi.

 

BAŞARAN: ''HER KÜRT VE HER HDP'Lİ PKK'LI DEĞİLDİR''

Başaran,"Bir koalisyon kurarsınız ve hep koalisyonlarda çatlak olur. Ama bugün altılı masa ittifakında, millet ittifakında hiçbir çatlak olmadan özellikle Gaziantep noktasında ben tüm ittifak il başkanlarıma teşekkür ediyorum. Bir defa abi kardeşlik olgusunu yarattık. Aile olduk.  Çok şükür ki Gaziantep'te ittifak çok güçlü. HDP'yi direkt terör ile ilişkilendirmek doğru değildir. “

 

GURBAN, OLUMSUZLUKLARLA GÜNDEMDE

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Mustafa Mehmet Gurban, "Ben İyi Parti 1. sıra milletvekili adayıyım. Gaziantepliyim. Birçok alanda firmalarım var. Sanayiciyim, iş adamıyım ve aynı zamanda ekonomi ile ilgileniyorum. Ayrıca siz değerli basın mensupları ile bir bağımızda var benim de bir ekonomi dergim var. Sizlerin birçok sorununu, masraflarını, maliyetlerini biliyorum. Çünkü bende yaşıyorum. Şu anda daha çok dijital yayıncılığa kaymak zorunda kaldık. Çünkü maliyetler arttı. Buradayız, sizlerden her türlü soruyu bekliyorum ama lütfen size verdiğim cevapları iyi anlayın. Benim söylediğim şeyleri gidin araştırın bana inanmayın. Sağdan soldan duyduğunuzla değil, bana net sorular sorun ve benden net cevap alın. Benim verdiğim cevapları bile araştırın. Hakkımda ileri sürülen iddialar asılsız" diye konuştu.

 

AY: "BU ŞEHİR GELECEK SENE İYİ PARTİ AİLESİNİN OLACAK"

Milletvekili adayı Mehmet Ay, "Bundan sonraki 15 günlük süreçte hep beraber şehrimizin sorunlarını kişiselleştirmeden, kişisel sorunlarımızı da biraz ötekileştirerek hep beraber bir kardeşlik duygusu içerisinde bize rehber olacağınızı umut ediyorum. Bizler sizlerin için varız, sizler bizler için varsınız arkadaşlar. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi apayrı birer değerdir apayrı bir şahsiyettir. Hepimiz etle kemikten yaratılmış insanız, şaşarız beşeriz bu şaş ve beşer üzerinde lütfen bir sulh olalım güzel duygularla temiz bir sayfayla İyi Parti ailesine güzel bir yön vererek güzel duygu ve düşüncelerinizi Gaziantep'e yapmamız gereken içinizde hayal ettiğiniz düşüncelerinizi ortaya koyarak umuyorum ki güzel bir yol çizeceksiniz. Katkı sunacaksınız bu katkılarla da beraber biz bu şehri, bu sene genelde ve gelecek sene de 10 belediye başkanı ile yerelde hep beraber göreceğiz. Bu şehir gelecek sene de İyi Parti ailesinin olacak. Artık bu kâbus bu şehirde bitecek.  Benim 2 buçuk milyon insanımın geleceğini ranta tedavül edenlerin hepsinden de hesap sorulacak" dedi.

 

AY: ''HEPSİNİN HESABINI SORMANIN TEMİNATI BİZLERİZ''

Kadınların toplumla iç içe olmasına değinen ve partinin belli kademelerinin kadınlardan oluştuğunu ifade eden Ay, ''Bizim bütün kademelerimizde yüzde 30 kadın kotası var yani delegasyonumuzda, yönetimimizde, aday listelerimiz de Sayın Genel Başkanımızın arzusuyla kadınlarımızdan oluşuyor. Türkiye'de bazı şeyleri başarıyoruz, başarmak zorundayız. Toplumumuzun yüzde 51'i de kadınlardan oluştuğuna göre kadınlarımız siyasete, toplum önderliğine katkı sunmalı. Bu durumda bizlere gurur verir. Türkiye'yi böyle algılarla idare edenlerinde, algılarla insanları bir gecede sabah ezanı evleri basılarak cezaevlerine atanların, bu ülkede mücahitken müteahhit olanların hesabını sormanın teminatı bizleriz'' dedi.

 

ATEŞ: ''KADINLARIMIZ TOPLUMLA İÇ İÇE OLACAK''

Açıklamalar sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Gaziantep Siyasi İşler Başkanı Nazlı Ateş, Meral Akşener'in kadınlar ile ilgili ciddi politikalar ürettiğini belirterek,

''Gaziantep'te ben bulunduğum süreç içerisinde yaklaşık iki yıldır iyi Parti yönetimlerinde yer alıyorum. Gaziantepli kadınlarımızı siyasete dahil etmek çok zor bir süreçti. Hani uzaklar mı derseniz hayır değiller ancak Sayın Başkanımın da belirttiği gibi eğitim, eğitim, eğitim. Bizler bizim dönemlerimizdeki çağı yetiştiremiyoruz. Buda tabii ki eğitimden kaynaklanıyor yani farkındalığı olan gençler yetiştiremiyoruz, farkındalığı olan kadınlar yetiştiremiyoruz. “

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri