İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av.Hocaoğlu kentin sorunlarına dikkat çekti 

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av.Hocaoğlu kentin sorunlarına dikkat çekti 

GAZİANTEP-  İYİ Parti  Gaziantep İl Başkanı Avukat Oğuz Hocaoğlu 1 Şubat itibarıyla Türkiye genelinde olağan kongre süreçlerinin başlayacağını belirterek, Gaziantep’te 1 Şubatta Şahinbey, 2 Şubatta Şehitkamil ilçe kongrelerini yapacaklarını ardından diğer ilçelerin kongrelerinin yapılacağını açıkladı. İl başkanı Hocaoğlu kongrelerin yanı sıra kentin yerel sorunlarına değinerek mezarlık kavşağındaki petrol istasyonunu ruhsatı olup olmadığını, Şahinbey’de çöken cami inşaatı faciasını, Nizip Raybüs ve ulaşım zammına kadar bazı konularda açıklama yaparak yetkililerin dikkatini çekti.

İYİ Parti  Gaziantep İl Başkanı Avukat Oğuz Hocaoğlu düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Genel Merkezi 01.02.2020 tarihi itibari ile Türkiye genelinde olağan kongre sürecini başlattığını açıkladı. Türkiye genelinde ilk kongreyi 01.02.2020 tarihinde Şahinbey İlçesinde yapacaklarını hatırlatan başkan Hocaoğlu, 02.02.2020 tarihinde Şehitkamil ilçe kongresini yapacaklarını açıkladı. İzleyen hafta sonlarında ise diğer ilçelerin kongrelerini yaparak bu süreci tamamlayacaklarını hatırlatan başkan Hocaoğlu, “İlçe seçim kurullarından tarihler alınmış, gerekli yasal prosedürler tamamlanmıştır. İlçe kongrelerimizin bitiminde il kongremizi19.04.2020 tarihinde yapacağız. Tüm İYİ Partililer ve Gaziantepliler ilçe ve il kongrelerimize davetlidir. Türkiye genelinde ilk kongre olması nedeni ile teşkilatlardan Sorumlu, Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın yardımcısı, bölge teşkilat başkanımız, GİK Üyemiz Mehmet Arslan Gaziantep’e gelerek Şahinbey ve Şehitkamil kongrelerimize katılacaktır” dedi.

İL KONGRESİ 19 NİSANDA YAPILIYOR

1 Şubat itibari ile olağan kongre sürecinin başlayacağını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu “Gaziantep İYİ Parti’nin ilk kongreyi yapacağını söylemiştim.Verdiğim sözü tutuyorum. İYİ Parti Genel Merkezi Olağan Kongre sürecinin başlama tarihini 1 Şubat olarak belirledi. 1 Şubat’ın ilk kongresini Şahinbey ilçemizde yaparak başlatacağız. Yasal süreç tamamlandı. Ekselans Düğün Salonu’nda Şahinbey ilçe kongremizi yaparak süreci başlatıyoruz. 2 Şubat’ta da Şehitkamil kongremizi yapacağız ve onu izleyen her hafta sonu bir ilçemizde kongreler olacak. 9 ilçemizde kongremizi tamamlayıp 19 Nisan’da da il kongremizi yapmış olacağız” dedi.

NİZİP7İN RAYBÜSÜ NE ZAMAN FAALİYETE GEÇECEK

Gaziantep  ve Nizip arasında hayata geçirilecek olan Raybüs’ü hatırlatan Hocaoğlu, “Gaziray’ın Nizip’e gitmesini istemiştik. Nizip Belediye Başkanı çağrımıza ses verdi. Raybüs yapacaklarını söyleyerek poz verdi.  Biz bu resimleri çok gördük. Sayın Mehmet Sarı, Raybüs’ü ne zaman faaliyete geçireceksin?  Biz kağıttan uçak, kağıttan tank fabrikası, kağıttan yerli otomobil fabrikası çok gördük?   Çok net söylüyorum Raybüs hangi tarihte, Nizip Gaziantep arasında seferlere başlayacak? İlk teşekkür eden ben olacağım. Kağıttan Raybüs istemiyorum. Nizip’e ihanet etmekten vazgeçin. Zeytin ağaçlarını çekip beton yığınlarına dönüştürmeyin. Nizip’in imarını ranta bağlamayın” ifadesini kullandı. 

ÜLKEMİZDE ÇOCUKLAR SÖMÜRÜLMESİN, KULLANILMASIN 

Hocaoğlu, trafik ışıklarında dilenen çocukların bir an önce toplatılmasını isteyerek açıklamalarını şöyle sürdürdü: Işıklarda bekleyen çocuklar toplansın. Hangi kırmızı ışıkta dursak etrafımız çocuk doluyor. Eğer bu çocukların ailesi yoksa çocuk bakım evlerine gönderilsin. Ailesi varsa ailesine teslim edilsin. Çocuklar sömürülmesin, kullanılmasın. O çocuğa para verdiğimizde de kötülük yapıyoruz. Vermediğimizde kötülük yapıyoruz. O çocuğa para verdiğimizde de toplum düşmanı yetiştiriyoruz vermediğimizde de.   Çocuklar acındırsın diye ya ayağında terlik var ya da üzerinde ıslak tişört var. Arabanın kenarında titriyor. Biz arabanın içinde olabildiğinde kalorifer açıp ısınıyoruz.

YAPILAN MECLİS TOPLANTISI CANLI YAYINLANSIN

Biz belediye meclisi toplantılarını canlı yayından halka açık bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sesleniyorum. Şu meclisi canlı yayın yapın da görelim. Mecliste ne konuşuyorsunuz, neyin kararını alıyorsunuz? Belediye meclis üyeleri ne iş yapıyor? Meclis üyeleri çalışsa, meclis toplantısı halka açık yapılsa Gaziantep’teki imar kirliliği ortadan kalkacak. İhaleler halka açık yapılsın. İstanbul ve Ankara nasıl yapıyorsa burada da yapılsın. Sakladığınız bir şey mi var?

GAZİANTEP'LİLER BİNDİĞİNDE ÖĞRENDİ

Toplu taşıma araçlarına zam yapıldı haberiniz var mı? Tam bilet 2,80’den 3,10’a, öğrenci 1,70’ten 1,95’e yükseltildi. Bunu halka duyurdunuz mu?  Meclis’te bunun kararı nasıl alındı veya meclis kararı alındı mı? Yoksa her zaman ki gibi ben yaptım oldu mu? Çoğu Gaziantepli bindiğinde öğrendi. Tekrar söylüyorum belediye meclisi toplantıları açık yapılsın halk ne karar aldığınızı bilsin. Biz belediyeyi aldığımızda tüm toplantıları halka açık yapacağız.  Sözde değil özde halk meclisleri kuracağız. Gaziantep’i Gaziantepli ile yöneteceğiz. Gaziantep’te hangi il müdürlüğünün başında hangi görevli var?  Mesleği nedir? Bunu açıklayın.

KORKUT KÜÇÜKCAN OLAYI NE OLDU?

Sayın Tahmazoğlu, yargının önüne kimi attınız savunma veren oldu mu? Sayın Fatma Şahin Türkiye Belediyeler Birliği başkanısınız. Bu sorularında muhatabısınız. Cevap bekliyoruz. Mezarlık kavşağındaki trafik faciasının nedeni nedir? Yıkamadığınız, o petrol istasyonu kimin ve ruhsatı var mı açıklayın biz meclis toplantılarında ne konuşuluyor merak ediyoruz. Bu meclis üyeleri ne yapıyor görmek istiyoruz. Gaziantep’e kim veya kimler ihanet ediyor; kimler Gaziantep için çalışıyor bilmek istiyoruz. Meclis toplantılarını Ankara, İstanbul gibi canlı yayından izlemek istiyoruz.

İHALELERİN ŞEFFALAŞTIRILSIN

Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumu ihalelerinin, şeffaf yapılmasını istiyoruz. Gaziantep bazılarının argo tabir ile arpalığı haline dönüşmüştür. Buna son verilmelidir. Ya siz halka hesap verin, her ihaleyi şeffaf ve açık yapın ya biz gereğini yaparız. 2020 İYİ Parti için söz değil, icraat yılı olacaktır. Gaziantep’te ilk seçimde tüm belediye başkanlıklarına ve 14 vekilliğe İYİ Parti olarak talibiz" diye ifade etti. YENİ ÇİZG İU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri