İnşaat Mühendisleri Odasında kıran kırana seçim heyecanı, kazanan Güçyetmez oldu

İnşaat Mühendisleri Odasında kıran kırana seçim heyecanı, kazanan Güçyetmez oldu

 

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN:  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi'nin olağan genel kurulunda başkanlık için Burkay Güçyetmez ile Mehmet Baki Sağlamer arasında kıran kırana bir seçim yarışı oldu. Bu zor yarışı Buraky Güçyetmez, 62 oy farkla kazanarak İMO’nun şube başkanı seçildi. Güçyetmez 795, Sağlamer ise 733 oy aldı.  Yönetim şu isimlerden oluştu: Burkay Güçyetmez, Metin Girişken, Mehmet Bulut, Pınar Erdem, Cem Örnek, Erman Çanlıoğlu, Ali Kör.

 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi'nin 15.Dönem Olağan Genel Kurulu

şube binasında yapıldı. İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk’ün aday olmadığı kongrede, Mehmet Baki Sağlamer ve Burkay Güçyetmez başkanlık için yarıştı. 2 bin 700 Üyesi bulunan İMO’da Blok listeyle yapılan seçimde Mehmet Baki Sağlamer Sağlamer 733 oy alırken, Güçyetmez ise oy 795 alarak İMO’nun yeni başkanı seçildi. Seçimlere üyelerin 1170 i katılmadı.

 

KAMUDA MÜHENDİS İSTİHDAMI HIZLA AZALIYOR

İMO ya yeniden aday olmayan mevcut başkan Gökhan Çeliktürk, son yıllarda mesleğin ve meslektaşların tarihin en kötü zamanlarını yaşadıklarını, her üç mühendisten birinin işsiz, işyeri sahiplerinin iflas ile karşı karşıya kaldıklarını, kamuda mühendis istihdamının her geçen gün daha da azaldığına dikkat çekti.

 

Mühendisliğin itibarını zedeleyen uygulamalar hayata geçirildiğini ileri süren Çeliktürk şöyle devam etti:

 

ÇOK CİDDİ EKONOMİK KRİZ YAŞANIYOR

“Meslektaşlarımızın imzaları, alınıp-satılan bir metaya dönüştürülüyor. İnşaat mühendisleri ucuz işgücü statüsüne getirilmek isteniyor. Meslektaşlarımızın ve meslek alanımızın Odamıza hiç olmadığı kadar çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu arada ülkemiz çok ciddi bir ekonomik krizle sarsılıyor. Hayat pahalılığı, işsizlik, güvencesizlik ve geleceksizlik toplumumuzu maalesef kuşatmış durumdadır. Halk bu sorunlarla boğuşurken ülkenin ekonomik kaynakları bir avuç çıkar çevresinin hizmetine sunulduğunu üzülerek gözlemlemekteyiz.  Meslek mensupları olarak bizler bağımsız çizgimizi koruyup kuruluş ilkelerimizden ödün vermeden bilimi ve tekniği, rantın değil, toplumun çıkarları için savunmaya devam edeceğiz. Odamıza yönelik çeşitli yöntemlerle vesayet altına alma, dışarıdan müdahale etme çabalarına geçmişte olduğu gibi bugün de aman vermeyecek, kavga dilini Odamızdan uzak tutacağız.”

 

Başkan Çeliktürk, yeni dönemde görev alacak yönetimin, deprem master planı çalışmalarına devam etmesi, Korkut Küçükcan davasını yakından takip etmelerini, Zırhlı Tugay arazisinin davasını takip etmelerini, genç meslektaşların oryantasyonunu önemsemelerini ve iş arayan üyelere yardımcı olmalarını önemsediklerini sözlerine ekledi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri