İHD’liler Öztürk Türkdoğan’a sahip çıktı yalnız bırakmadı

İHD’liler Öztürk Türkdoğan’a sahip çıktı yalnız bırakmadı

 

ADIYAMAN- YENİ ÇİZGİ;  İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

İHD'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bu sabah gözaltına alınan derneğimiz Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. İnsan hakları mücadelemiz devam edecektir” denildi.

 

Bu arada İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan’ın gözaltına alınmasından sonra yurt genelinde İHD şubeleri açıklama yaparak gözaltına tepki gösterip derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

İHD Adıyaman Şubesi Türkdoğan ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ortak açıklamayı yapan İHD Şubesi üyesi Av. Bülent Çınar, şunları söyledi;

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) Kurucular Kurulu Üyesi Eş Başkanımız Öztürk Türkdoğan, 1986 yılında kurulan Türkiye’nin uluslararası saygınlığa sahip en köklü ve kitlesel insan hakları örgütü olan İHD’nin başkanlığını 2008 yılından bu yana, 13 yıldır kesintisiz olarak sürdürmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM Genel Kurulu’nda İHD’yi hedef gösteren konuşmasından kısa bir süre sonra, İnsan Hakları Eylem Planı’nın gösterişli sunumlar ile kamuoyu ile paylaşılmasının üzerinden henüz iki hafta geçmişken gerçekleşen bu gözaltı hiç bir şekilde kabul edilemez.

Türkiye’nin, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucuları Bildirgesi’nin tüm hükümlerine ve taraf olduğu uluslararası belgelere uygun bir şekilde insan hakları savunucularını korumakla yükümlü olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu hukuksuz uygulamaya derhal son verilerek, sevgili eş başkanımız Öztürk TÜRKDOĞAN serbest bırakılmalıdır.” Wwwyenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri