İHD Adıyaman Şubesi: Kadına şiddete hayır diyerek tepki gösterdi

İHD Adıyaman Şubesi: Kadına şiddete hayır diyerek tepki gösterdi

 

ADIYAMAN- BEKİR ŞAHİN; İnsan Hakları Derneği (İHD)  Adıyaman Şubesi Kadın Komisyonu, İnsan Hakları Haftası kapsamında kadına yönelik şiddet ve katliamlara dikkat çekerek kadına şiddete hayır diyerek ses verdiler.

 

İHD Adıyaman Şubesi Kadın Komisyonu dernek binasında düzenlendikleri basın açıklamasında, "Kadına Şiddete Hayır” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Komisyon adına ortak açıklama yapan İHD Üyesi Avukat Zeynep Saya, son yıllarda Türkiye’de kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve istismar olaylarının arttığına dikkat çekti.

 

TÜRKİYEDE HER AY 30 KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR

Türkiye'de her ay 30 kadının erkekler tarafında öldürüldüğünü belirten Saya, yüzlercesinin taciz, tecavüz ve istismara uğradığını belirterek, “Şiddet giderek artarken önlemelerin alınmasında geçmişe göre çok daha fazla gerileme ve göz yumma söz konusudur” dedi.

 

İşsizlik ve yoksulluğun yanı sıra kadın cinayetleri ve intiharlarının ekonomik krizle birlikte daha da arttığını ileri süren Av Zeynep Saya, intiharların bir çoğunun eril bakışın sonucu olduğu için cinayet niteliğinde olduğunu ileri sürerek, “Gelinen aşama da siyasi iktidar adeta kadını yok saymaktadır, kadını aşağılamakta kazanılmış haklarını bir bir elinden almaktadır. İstanbul Sözleşmesi’nden de çekilmesi bunun en bariz göstergesidir. Dolayısıyla saydığımız bu etkenler topluma zehirlemekte kadına yönelik taciz, tecavüz ve cinayetler artmaktadır” şeklinde konuştu.

 

BİZ KADINLAR; ÖLMEK VE ÖLDÜRMEK İSTEMİYORUZ

Savaş ve çatışmaların devam ettiği coğrafyalarda başta çocuklar ve kadınların mağdur olduklarını kaydeden Saya şöyle devam etti;

 “Türkiye’de de var olan çatışma ve kamplaşma hali nedeniyle en çok kadınlar ve çocuklar mağdur edilmektedir.  Bu nedenle ülkede kalıcı bir barış için öncelikle sivil toplum örgütlerinin, tüm siyasi partilerin ve toplumun tüm bileşenlerinin sorumluluk alması gerek. Biz kadınlar; ölmek ve öldürmek istemiyoruz. Teslim olmuyor, itaat etmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.”

 

Açıklama tutulan insan hakları nöbetinin ardından sona erdi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri