Hileli gıda satan 1283 firma teşhir edildi

Hileli gıda satan 1283 firma teşhir edildi

 

 618 firmaya ait 1211 parti ürün kamuoyuna açıklandı. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2816 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi. Duyuruda, ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük bir titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

GAZİANTEP'TEN 6 FİRMA

Kamuoyuyla paylaşılan bitkisel yağlara da farklı tohum yağları katıldığı anlaşıldı. Paylaşılan listede Gaziantep’ten 6 firma var. Pekmezler Yağ Sabun ve Pamuk San. Tic.A.Ş, Hasyalçın Dış Tic.ve Paz. San Ltd.Şti, Şükrüoğlu Grup Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mahmut Oyucu İç ve Dış Ticaret, Neryağ Gıda Limited Şirketi’nin ürünlerinde yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu (ayçiçek yağından başka tohum yağları) tespit edildi. Enver ÖZBAY Süt ve Süt Ür. Hay.Zir.Gıda Tur.San.Tic. Ltd. Şti de ürünlerine hile karıştırdığı ortaya çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri