HDP yoksullara yardım için çalışma başlattı

HDP yoksullara yardım için çalışma başlattı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştırmak amacıyla “Kardeş Aile ‘’ kampanyası başlattıklarını belirterek, kampanyanın mübarek Ramazan Ayı’nın bereketi ile şenlenmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak COVID – 19 ile mücadele ettiğimiz şu günlerde Müslüman vatandaşlarımız oruçlarıyla ibadetlerini yerine getirmek isterken gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla fitre ve zekatlarını ihtiyaç sahipleriyle yardımlaşıp paylaşmak istediklerini bunun içinde “Kardeş Aile” kampanyası başlattıklarını söyledi.

Bir bardak suyun kıymetinin çok iyi anlaşıldığı, bir lokma ekmeğin değerinin en iyi bilindiği, bir aç insanın halinin akla geldiği Ramazan Ayının tüm İslam Alemine ve tüm insanlığa barış, huzur getirmesi dileğini vurgulayan HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın açıklamasına şöyle devam etti;

 

KOMŞUSU AÇKEN KENDİSİ TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Paylaşmanın önemini bizlere en iyi hatırlatan Hz. Muhammed (s.a.v.) ‘’komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir.‘’ sözüyle hatırlatmıştır. Bizlerde Hz. Muhammed ‘in ümmeti olarak hadisini kendimize bir ödev olarak almalı ve dünyanın ve ülkemizin salgınla sınandığı şu zor günlerde kendi sağlıkları ve ailesinin sağlığı ve geleceği için ‘‘Evde Kal’’ uyarılarını önemseyerek, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmayan ve maddi manevi dar zamanlar geçiren halklarımızın, bir nebze de olsa ferahlaması için yardımlaşmayı önemsemeli ve her fırsatta insanlarımızla dayanışmalıyız. Biz parti olarak salgınla mücadele günlerinden hep birlikte ekmeğimizi, aşımızı paylaşarak insanlarımız arasındaki dayanışma ve yardımlaşma köprüsünü kurarak birlikteliğimizi ve kardeşliğimiz her zaman güçlü tutmak için ‘’ KARDEŞ AİLE ‘’ kampanyasını başlattık. Kampanyamızın mübarek Ramazan Ayı’nın bereketi ile şenlenmesi en büyük arzumuzdur. Kampanyaya destek almak isteyen hemşerilerimiz bizlere ulaşarak “KARDEŞ AİLE “ kampanyasını büyütebilirler.

Unutmamak gerekir ki; zengin fakir, genç, yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, toplumumuzun birliğini daha da güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Antepli hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerif’ini en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyor sağlıklı günler dileriz.” YENİ ÇİZGİ

.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri