HDP’li Bedriye Kuş: Halk hayat pahalılığı altında eziliyor, iktidarın umurunda değil

HDP’li Bedriye Kuş: Halk hayat pahalılığı altında eziliyor, iktidarın umurunda değil

HDP’li Bedriye Kuş: Halk hayat pahalılığı altında eziliyor, iktidarın umurunda değil

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  Mersin’de HDP İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, 15 Ekim’de büyük kongreyi yaparak partinin yen ismi ile Kasım sonuna kadar ilçe kongrelerini tamamlayarak siyasete devam edeceklerini açıkladı.

 

Türkiye’nin mevcut iktidarda biran önce kurtulması gerektiğini belirten Bedriye Kuş, “Türkiye’nin gündemi devam eden hukuksuzluk, ekonomik kriz, zamlar, hayat pahalılığı, emeklinin maaş sorunu vs. yığınla sorun var. Ülke açık cezaevine çevrildi. Ama iktidarın gündeminde bunlar yok. Ülke insanı, yapay gündemlerle meşgul ediliyor. Bu iktidarda kurtulmamız gerek, onun içinde yerel seçimler halka hizmet için çok önemli” dedi.

 

 

Kapatma davası devam eden HDP’nin, seçimlere katıldığı Yeşil Sol Parti yerine, yeni isim arayışı sonunda parti isminin Demokratik Haklar Partisi olarak değiştirilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

 

Parti tabanının yeni parti ismini sahipleneceğini sorun yaşanacağını düşünmediklerini söyleyen HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, kongre süreçleri ve yerel yönetimler, yerel seçimlere yönelik hedeflere ilişkin Yeni Çizgi Gazetesine açıklamada bulundu.

 

YENİ PARTİ TÜRKİYE HALKLARINI KUCAKLAYACAK  

Şuan için önceliklerinin yeni tüzük ve parti programıyla yeni parti ismiyle 15 Ekim’de büyük kongrenin yapmak olduğu, Kasım ayı sonuna kadar da yerel kongrelerin tamamlanacağını ifade eden HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, “Yeni partinin kurulmasıyla HDP nin il ve ilçe örgütleri çoğu yerde feshedilecek, sadece birkaç şehirde temsilcilik düzeyinde bulunacak.  Yeni parti büyük kongreden sonra il ve ilçe kongrelerin yapacak. HDP bileşenlerin partisi olduğu için Türkiyeleşen bir partiydi,  yeni partide Türkiye halklarını kucaklayacaktır. 

 

 

Kongre süreçleri tamamlandığında yerel seçimlere odaklanıp adaylarımızı çıkaracağız. Bu konuda zaten geç kalmış falan değiliz, çünkü parti olarak biz zaten vekillerimizle birlikte yönetimler olarak, sürekli halkımızın içindeyiz. Yerel seçim çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi. www.yenicizgihaber.com

 

KENDİ İÇİMİZDE ÖZELEŞTİRİLERİMİZİ YAPTIK

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de geçtiğimiz seçimlerde bekledikleri sonuçları alamadıklarını ancak, bu konuda kendi içlerinde hata, eksik, yanlış nerelerde yapıldı vs, tüm bunları konuşup öz eleştireler yaptıklarını hatırlatan Kuş, “Biz bundan sonra önümüze bakacağız. Halkımızla birlikte olmaya devam ederek siyasi çalışmalarımıza sürdüreceğiz” dedi.

 

AKDENİZ VE TOROSLAR BELEDİYELERİ HİZMET VERMİYOR

İktidar partili belediyeler Mersin’e hiçbir hizmet veremediklerini, Büyükşehir hariç diğer belediyelerin seçim öncesi seçmene verdikleri sözleri yerine getirmediklerini ileri süren HDP İl Eşbaşkanı Kuş, “Örneğin Akdeniz Belediyesine, halk yararına sayısız önergeler verdik  fakat meclis ve komisyonlarda hep geri çevrildi. Özelikle Toroslar ve Akdeniz Belediyelerinde halk memnun değil, Çünkü hizmet yok” dedi.

 

ÜLKEYİ SUNİ GÜNDEMLERLE SMEŞGUL EDİYORLAR

Türkiye’nin gündeminin ekonomik kriz, zamlar, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, enflasyon, hak ihlalleri gibi birçok sorunu olduğunu kaydeden Bedriye Kuş, şöyle devam etti:

“İktidarın nasıl olsa tuzu kuru. Çarşıda, pazarda haberleri yok, hatta görmezden, duymazdan geliyorlar. Ülke gündemini yapay, suni gündemlerle meşgul ediyorlar. Her gün gelen zamları, hayat pahalılıklarını konuşmak, gündeme getirtmek istemiyorlar. Oysa halk aç, sefil ve çok perişan, ama iktidarın umurunda değil. Onunu için Yerel Seçimler bu iktidara dur demek için önemli bir fırsat olacak” diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri