HDP kongrelerini yapıyor

HDP kongrelerini yapıyor

GAZİANTEP-Halkların Demokratik Partisi (HDP) örgütlü olduğu Şehitkamil, Nizip, Nurdağı ilçelerinde kongrelerini tamamladı. Şahinbey’de bugün yapıyor. HDP il Kongresi ise Kasım ayı sonunda yapılması planlanıyor. Bu arada Araban ve Yavuzeli ilçelerinde ise kongreler önümüzdeki yıl Aralık ayında yapılacak.

HDP İl Eşbaşkanı Müslüm Kılıç yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, kayyum atamaları ve Suriye operasyonunun kongre süreçlerini olumsuz etkilediğini,  ancak her türlü engel ve baskıya rağmen kongrelerini yaptıklarını, halkın partiyi sahiplenmeye devam ettiğini ifade etti.

Kongreleri sahada halk ile görüşerek hazırlandıklarını ve genellikle tek liste ile yaptıklarını kadına ve gençliğe önem verdiklerini söyleyen il eşbaşkanı Kılıç, gönüllü olarak çalışmak isteyen, zaman ayıran, HDP’nin politikalarını özümseyen kişilerin görev aldığını söyledi. Kongrelerin yanı sıra halk örgütlenmelerini de sürdürdüklerini kaydeden eşbaşkan Müslüm Kılıç, mahallede başarılı olanların sahada’da başarılı olduğuna vurgu yaptı. 

SEÇMEN İRADESİNİ TANIMAMAK

Kayyum atamalarına tepki gösteren il eşbaşkanı Müslüm Kılıç, “Kayyum ataması altındaki gerçek HDP li seçmen iradisini tanımama, özelde de Kürtlerin iradesini tanımama olduğunu açıkladı.

CHP’NİN TEZKEREYE EVET DEMESİ DOĞRU OLMADI

CHP’nin tezkereye evet demesini doğru bulmadıklarını ifade eden Müslüm Kılıç, “Parti olarak yerel seçimde iktidara karşı muhalefet parti adaylarına oy verdik. Ve yerel seçimde CHP’nin kazandığı belediyelerde HDP’li seçmenlerin önemli katkısı oldu. Çünkü HDP’liler barışa ve kardeşliğe susamış bir parti. Fakat CHP’nin tutumu bizde hayal kırıklığı ve kırgınlık yarattı. CHP Suriye’nin sorunlarını Suriye halkı çözsün iddiasının arkasında durmalı” dedi

HDP EŞ BAŞKANLARI

HDP Şehitkamil ilçeye eşbaşkan İbrahim Dağ, Babile Koşmaz, Nizip Eşbaşkan Fevzi Tekin, Zeynep Bizzet, Nurdağı eşbaşkan Basri Yılmaz, Hatice Toprak seçildi. YENİ ÇİZGİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri