HDP Antep İl Örgütü; Konya’daki katliam iktidarın Kürt halkına yaklaşımının sonucudur

HDP Antep İl Örgütü; Konya’daki katliam iktidarın Kürt halkına yaklaşımının sonucudur

 

HDP Antep İl Örgütü; Konya’da Kürt kökenli aile katliamını kınadı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN;  HDP Antep İl Eş Başkanı Songül Koçdağ, Konya’da, Kürt aileye yönelik gerçekleştirilen planlı ve kolektif olduğu belirgin olan vahşi ve barbarca saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediklerini belirterek, “Bu saldırıda 7 canımız, gözü dönmüş ırkçılar tarafından, herkesin gözü önünde katledildi. Bu katliama gerekli hassasiyetle yaklaşılmadığı takdirde sonrasında gelişecek tüm katliamların bizatihi mevcut hükümet eliyle, izniyle gerçekleştiği tam olarak ispatlanacaktır” dedi.

 

Konya'daki ırkçı katliama karşı  "Ortak Yaşam İçin Irkçılığa Geçit Yok" sloganı ile Gaziantep HDP il örgütünün düzenlediği basın açıklamasına İHD, EMEP, SYKP, DBP, ESP, Sol Parti ve 78liler meclisi de katılım sağladı. HDP İl binası önünde açık alanda gerçekleştirilen basın açıklamasını HDP Antep İl Eş Başkanı Songül Koçdağ yaptı.

 

İHD Gaziantep Şubesinin gözlemci sıfatı ile katıldığı basın açıklamasını okuyan HDP Antep İl Eş Başkanı Songül Koçdağ, AKP ve MHP güruhunun Konya’da Kürt halkını aleni bir şekilde hedef gösterdiği tüm Türkiye ve Kürdistan halkları tarafından net bir biçimde görüldüğünü ileri sürerek, “Konya’da, Kürt ailemize yönelik gerçekleştirilen planlı ve kolektif olduğu aşikar olan bu vahşi ve barbarca saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu saldırıda 7 canımız, gözü dönmüş ırkçılar tarafından ve herkesin gözü önünde katledildi. 12 Mayıs 2021 tarihinde aynı ailemiz saldırıya uğramış ve sonrasında bu saldırıyı düzenleyen her bir fert elini kolunu sallayarak cezasızlık politikasıyla ödüllendirilip serbest bırakılmıştı. 12 Mayısta gerçekleştirilen bu alçak saldırının önü alınsaydı AKP MHP güruhu bu saldırı sonrası bu alçakları Salı vermeseydi şimdi bu 7 canımız bizlerle aynı havayı teneffüs ederlerdi. 7 canımız bu iki kirli ittifakın Kürt halkına, Kürt halkının iradesine olan düşman vari politikaları sayesinde yitirildi” dedi.

 

Konya’daki bu vahşi katliamı asla unutmayacaklarını söyleyen eş başkan Koçdağ şöyle devam etti;

 

Bütün halkımızın bilmesini isteriz ki, Konya’da zorunlu göçertme politikaları sonucunda 7 canımız katledildi. Ve bunun temel nedeni de o insanların kürt olmasıydı. Buda yetmezmiş gibi, her zaman olduğu gibi gerçekleri örtbas etmeye çalışan havuz medyası ve onun akıl hocaları olan ahlak ve vicdan yoksunu  amoral kişilikler.  yapılan bu vahşetin adeta meşruiyetini yapar nitelikte olayı örtbas etmek istemeleri ahlak yoksunluğundan başka bir şeyle izah edilemez. Aynı yandaş kalemşörler daha öncede Kürtlere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırılarda, katliamlarda bu olayları lanetleyen her bir partiyi, her bir sivil toplum örgütünü, her bir derneği manşetlerinde hedef göstermiş, terörize etmiş bu ırkçı saldırıların hedefi haline getirmiştir.

 

AKP ve MHP güruhunun kullandığı nefret dili ve kışkırtıcı söylemleri bu ırkçı faşizan saldırıların gelişmesinde etkili olmuştur. Bunun yanı sıra mevcut hükümetin yaşanılan bu katliamın öncesinde gerekli hiçbir tedbiri almadığı da aşikâr olmuştur. Ülkede bir beka sorunu var evet katılıyoruz ! o beka sorununu bilinçli bir şekilde  19 yıldır sürdüren bir hükümet de var onu da çok iyi biliyoruz, bundan nemalanmak isteyen bu ırkçı ve faşist guruhtan beslenen bir AKP ve MHP iktidarı da var onu da çok iyi biliyor ve görüyoruz.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri