Halkın, emekçinin vekili Karaca, sabahın ilk ışıklarında sahada

Halkın, emekçinin vekili Karaca, sabahın ilk ışıklarında sahada

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Emek ve Özgürlük İttifakı’nın Yeşil Sol Parti listelerinden Gaziantep milletvekili seçilen EMEPli Sevda Karaca esnaf ziyaretleri yapıyor, işçi servis duraklarında işçilerle buluşup sorunlarını dinliyor.

 

HDP, Yeşil Sol Parti, Emek Partisi heyetiyle birlikte Vatan Mahallesi’ndeki ziyaretlerde tüm engellemelere rağmen siyasi iradesine sahip çıkan halka teşekkür eden Karaca, Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde, ülkeyi daha da karanlığa götürecek olan tek adamı rejimini sonlandırmak için halkı oy kullanma ve oylara sahip çıkma çağrısı yaptı.

 

Kahvehanelerde Vatan Partisinin 14 Mayıs’taki seçimlerde yurttaşları rızaları dışında sandık kurulu görevlisi yaparak oy kullanma haklarını gasp etmesine ilişkin sorulan sorulara cevap veren ve ikinci turda seçim güvenliğinin sağlanması için yapılan çalışmaları ile ilgili sorulara da yanıt veren Karaca, “Tüm yurttaşların sandıklar açılırken sandığı takip etme hakkı var. Buna ilişkin de engellemeler, usulsüz uygulamalar yapıldı. Ama bu hakkımız olduğunu bilelim, sandıklara sahip çıkalım” dedi. Gençleri müşahit olmaya çağırdı.

 

Sabah saatlerinde Emek Partisi üyeleriyle işçi duraklarında işçilerle buluşan Karaca, “Seçim süreci boyunca bu duraklarda sizlerle buluştuk, işçilerin yaşadığı sorunları dinledik, birlikte mücadeleyle çözeceğiz dedik. Bizim için meclis emekçilerin olduğu her yer dedik, meclis kürsüsünü sokaklara kurmaya başladık. Şimdi bu duraklarda yan yanayız. Meclise işçilerin sözünü taşımak için, önerilerini taşımak için birlikte konuşmaya, tartışmaya ihtiyacımız var.” dedi.

 

 

KADINLAR ZILGITLARLA KARŞILADI

Seçim çalışmalarının başında Akdere’de buluştuğu kadınlarla, milletvekili mazbatası aldığı gün yeniden bir araya gelen Sevda Karaca, zılgıtlarla karşılandı. Buluşmanın videosunu sosyal medya hesaplarından paylaşan Karaca şöyle dedi: “Seçim çalışmalarımızın başında Akdere'de buluşup kavilleştiğimiz kadınlar vardı ya, mazbatayı alır almaz bir daha buluşmaya söz vermiştik birbirimize. Sözümüzü tuttuk, buluştuk. Seçim çalışması boyunca ev ev gezdiler, kadın buluşmaları organize ettiler. Şimdi hep birlikte mücadeleye devam sözü verdik birbirimize, bu kentte tüm yoksul mahalleleri meclise, meclisi yoksul mahallelere taşıyacağız. Birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak!”  

 

Öte yanda, milletvekili Karaca, Cuma günü saat 17.00’de Cengiz Topel Parkı’nda yapılacak halk buluşmasına işçileri davet etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri