Genç kızın cinayet şüphelisi tutuklandı

Genç kızın cinayet şüphelisi tutuklandı

 

Gaziantep'te, erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Mehmet K.'nın evinin penceresinden düştüğü iddia edilen Duygu D. yaşamını yitirmesinin ardından gözaltına alınan

Mehmet K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Mehmet K.'nın tutuklandığını sosyal medya hesabından duyurarak ailenin acısını paylaşırken Gaziantep Barosu da davanın takibi için üç avukatın görevlendirildiğini, aynı zamanda dosyanın Kadın Hakları Komisyonu tarafından da takip edileceğini açıkladı.

 

Edinilen bilgilere göre, Batıkent Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen olayda  Duygu D., erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Mehmet K.'nın (20)  yaşadığı 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki evine gitti. Daha sonra Duygu D., evin penceresinden düştü ya da atıldı.

 

Kanlar içinde kalan 17 yaşındaki Duygu D’yi gören mahalleli, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Duygu D.'nin yaşamını yitirdiğini tespit etti. Duygu D.'nin cenazesi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü. Polis, Gaziantepli ünlü bir sanayicinin oğlu olan sanık Mehmet K.'yı gözaltına alarak sorgulamak üzere emniyete götürdü. Duygu D.'nin kaza sonucu mu düştüğü, intihar mı ettiği, yoksa cinayete mi kurban gittiğinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Bu arada cinayetin duyulmasının ardından sosyal medyada Duygu'nun ölüm haberi paylaşıldı, kadın platformları ve derneklerinin paylaşımlarıyla cinayet gündem oldu. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı "Duygu için adalet" sloganıyla paylaşımlarda bulundu.

Sosyal medyada bu yoğun paylaşımların ardından

 

Olayla ilgili evde bulunan ve gözaltına alınan Mehmet.K. (20) Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından, Duygu Delen'in avukatının açıklamasına göre, gözaltına alınan şüpheli Mehmet K. "Kasten öldürme ve çocuğun cinsel istismarı" suçlarından tutuklu yargılanmasına karar verildi.

 

BARO BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Gaziantep Barosu Başkan Bektaş Şarklı da sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklamada bulundu. Şarklı, "Gaziantep Barosu Başkanı olarak dosyayı ve hukuki sureci titizlikle takip edecegimizden kimsenin şüphesi olmasın. Dosyayı takip konusunda 3 avukat arkadaşımız görevlendirilmiştir. Kamuyonun bilgisine sunulur. Ayrıca dosya Kadın Hakları Komisyonumuz tarafından da takip edilecektir" dedi.

 

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Öte yanda, Gaziantep Valisi Davut Gül, Mehmet K.'nın tutuklandığını sosyal medya hesabından duyurarak şu ifadelere yer verdi:

"Gaziantep’te vefat eden Duygu D. öğrencimize/kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Olayın şüphelisi Mehmet K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Acı hepimizin acısıdır, bundan sonraki süreç bağımsız mahkemeler tarafından yürütülecektir. Şehrimizin başı sağ olsun."

 

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIRKEN BİR KADININ ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞ

Öte yandan Kaplan, geçen yıl da ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanırken bir kadına çarparak ölümüne sebep olduğu ve bu davada tutuksuz yargılandığı öğrenildi 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri