Gaziantep’te YMM’li 2. kadın Kaplan oldu

Gaziantep’te YMM’li 2. kadın Kaplan oldu

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN; Gaziantep’te yaklaşık 10 yıldan buyana serbest muhasebe mali müşavirlik görevi yapan Birgül Yonca Kaplan bir süredir katıldığı yeminli mali müşavir (YMM) eğitimlerini ve sınavını başarı ile tamamlayarak, YMM ruhsatını aldı. Göreve başlayan Kaplan ile birlikte halen Gaziantep’te 2, bölgede ise toplam 4 YMM ruhsatlı kadın bulunuyor.

Konuyla ilgili olarak yeni çizgi gazetesinin sorularını yanıtlayan çiçeği burnunda YMM’li Birgül Yonca Kaplan, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, zor bir sınav süreci yaşadığını belirterek, mücadele ederek sonuçta kazandığını söyledi. Kaplan, “Türkiye’nin en zor sınavına tabi oluyoruz. Bir kadın olarak buna zaman ayırmak devam ettirmek çok kolay olmadı. Çünkü meslekte kadın sayısı çok çok az. Yani erkek egemen bir meslek olarak gözükse de, müthiş bir kariyer. Şuan mesleğin en tepesinde bulunuyoruz. Bu çok önemli bir gelişme. Aynı zamanda ciddi sorumluluğu olan bir meslek olup severek yapıyorum” dedi.

ZORLUK ÇEKMEM

Kadın olmanız nedeniyle mesleği icra etmede zorluk çeker misiniz? şeklindeki soruya Birgül Yonca Kaplan şöyle yanıt verdi; “Ben mesleğimi ve işimi severek yapıyorum. 10 yıldır da mesleğin içerisindeyim. Bu nedenle kendime göre müşteri çevrem bulunmakta. Zorluk çekeceğimizi düşünmüyorum” diye konuştu.

Birgül Yonca Kaplan 2016 yılından buyana 3 yıldır yürüttüğü SMMM Odası Disiplin Kurulu Başkanlığı görevini de başarı ile tamamlayarak ayrıldığını söyledi.

GAZİANTEP’TE 77 BÖLGEDE 143

Gaziantep YMMO’ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki şehirlerin bağlı olduğu buralarda toplam 143 YMM’li bulunduğu bunların 77 tanesinin ise Gaziantep’te olduğunu söyleyen Kaplan, halen Gaziantep’te 71 tane YMM linin faal olarak çalıştıklarını kaydetti. YENİ ÇİZGİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri