Gaziantep’te Meslek Odaları TTB Başkanı Fincancı'ya sahip çıktı

Gaziantep’te Meslek Odaları TTB Başkanı Fincancı'ya sahip çıktı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof.Dr.Mehmet Yılmaz, Türk Tabipler Birliği Başkanı (TTB)’nin kurumsal kimliğini itibarsızlaştırma çabalarının boşuna olduğunu belirterek, “TTB Başkanı Şebnem Korur, derhal serbest bırakılsın. Hekimlerin özgür iradesiyle yaşattığı örgütümüzden ellerinizi çekin” diyerek tepki verdi.

 

Gaziantep-Kilis Tabip Odası, DİSK, KESK, TMMOB Gaziantep bileşenlerinden oluşan Emek Platformu ile birlikte yaptıkları ortak açıklamayla “TTB ve diğer akademik meslek odaları ve emek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin” ifadelerini kullandılar.

Otak açıklamayı Prof.Dr.Mehmet Yılmaz, gerçekleri doğruları barışı sağlık hakkını savunduğu için TTB tarihinde birçok baskılara maruz kaldığını, ama hepsinin de üstesinde gelerek haklı çıktığını hatırlatarak şöyle devam etti:

 

“Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı uluslararası bir adli tıp kongresinde iken bir medya kanalınca kendisine yöneltilen bir soruya verdiği, kendi uzmanlık alanı ile ilgili görüşünü içeren cevap üzerine önce soruşturma açılmış ve 26 Ekim tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir aydının bir entelektüelin bir akademisyenin üstelik kendi uzmanlık alanında görüşünü ifade etmesine tahammül edemeyen ve demokratik bir ülkede olması gereken hukuk kurallarını çiğneyerek gözaltına alan anlayış bununla yetinmemiş işi Merkez Konseyi görevden almaya ve TTB’nin iç işleyişini dizayn etmeye kadar vardırdı. Adalet Bakanı TTB ve TMMOB için yeni bir hazırlık içinde olduklarını ifade etmiştir. Uyarıyoruz. Aklınızdan bile geçirmeyin. TTB, 6023 sayılı kanun kapsamında kurulmuş anayasal bir kurumdur. Yetkileri yasa çerçevesinde belirlenmiş kamu niteliğinde bir kurum” hatırlatmasında bulundu.

 

Türk Tabipler Birliği’nin hekimlerin özlük hakları için mücadele eden bir örgüt olmasının yanı sıra anayasanın verdiği yetkiyle toplum sağlığını geliştirme görevini de üstlendiğini söyleyen Yılmaz, “Bilimsel bir gerçektir ki emeğin öncelenmediği, demokratik koşulların, özgürlük ve barış ortamının sağlanamadığı toplumlarda ‘Sağlık’ korunamaz. Bu değerler sağlıklı olma halinin gereği. TTB hekimlerin özlük haklarını ‘Emek bizim söz bizim’ diyerek zorlu bir mücadele dönemi geçirdi. Pandemi döneminde hemen herkes doğru bilgileri ve uyarıları hep TTB’de öğrenmek istiyordu.”  

 

TTB ve üyelerinin gerçekleri, doğruları, barışı, sağlık hakkını savunduğu için tarihinde birçok baskı ve sansürlere maruz kaldığını ifade eden Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkan Prof.Dr. Yılmaz, “Hoca Nusret Fişek ten Füsun Sayek'e, Erdal Atabek'ten Ata Soyer e nice nice başkanlar, Türkiye'nin aydınlık yüzleri baskılara, sansüre ve cezalara uğradı. Baskı yapanlar unutulmuş, oysa bizim değerlerimiz tarihteki yerini aldı. Bugün de aynı durumdayız. TTB ve diğer Akademik Meslek Odaları ve Emek örgütleri üzerindeki baskılara son verilsin. Hekimlerin özgür iradesiyle yaşattığı örgütümüzden ellerinizi çekiniz.” şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri