Gaziantep’te korana virüs önlemleri artırıldı

Gaziantep’te korana virüs önlemleri artırıldı

GAZİANTEP-AYSEL ŞAHİN; Gaziantep Valiliği, Ramazan ayı süresince korona virüse karşı mücadelede tedbirler üst düzeye çıkardı. Bir günde 1.415 aracın kontrol edildiği kentte, yasak ihlaline taviz verilmeyerek ağır para cezaları kesiliyor. Bundan böyle Gaziantep’te ikinci bir emre kadar 10 ve üzeri personel çalıştıran iş yerlerinde maske takma zorunluluğu getirildi.

 

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü vatandaşların huzurlu bir Ramazan ayı geçirmeleri için tedbirleri sıklaştırdı. Emniyet ekipleri denetimlerin yanı sıra uyarılarda bulunarak vatandaşın güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Bir günde 1.415 araç denetlenirken 21 araç trafikten men edildi. 105 kişiye sokağa çıkma yasağı ihlalinden ceza kesildi. Toplum Destekli Polis ekipleri yapılan yaya ve motorize devriye hizmetleriyle parklar, sokaklar, caddeler, apartmanlar ve sitelerde vatandaşlarımız evlerinde kalmaları yönünde bilgilendirilmiş ve toplum sağlığı açısından kararlılıkla yürütülen bu sürece destek vermeleri istendi.

 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ramazan ayının süre gelen gelenekselliği çerçevesinde sürdürülecek davranış ve etkinliklerin Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, bugüne dek alınan tedbirlerle azalan sosyal hareketliliği artırabileceği, bu durumun salgınla mücadele ve toplum sağlığı açısından risk olabileceği değerlendirildiğinden Ramazan ayı boyunca gerekli ek emniyet tedbirleri alınmıştır. 1415 araç denetlenmişti. 330 araç ile 57 servis aracı kontrol edilmiş, 105 şahsa sokağa çıkma yasağı ihlalinden tutanak tutulmuş, 33 sürücüye KTK’nın çeşitli maddelerinden işlem yapılmış, 11 araç trafikten men edilmiştir. Yasal hız sınırın üzerinde araç kullanan, Hatalı sollama yapan ve Emniyet Kemeri kullanmayan 269 araç plakasına ve sürücüye işlem yapılmıştır” diye ifade edildi.

 

Bu arada Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte 10 ve üzeri personel çalıştıran iş yerlerinde maske kullanım zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Vali Gül Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yasağa riayet etmeyenlerin cezalandırılacağını belirterek, "Gaziantep’te 10 ve üzeri kişi çalışan iş yerlerinde maske kullanılması zorunludur. Denetimlerde, bu kurala riayet etmeyen, çalışanlara günlük standart maske vermeyerek işçilerin ve toplumun hayatını tehlikeye atanların tespit edilmesi halinde en ağır şekilde cezalandırılacaktır" diye ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri