Gaziantep’te dezavantajlı 100 aileye ev

Gaziantep’te dezavantajlı 100 aileye ev

 

 

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde dezavantajlı 100 aileye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımıyla ev tahsisi yapıldı. Kura töreninde konuşan Bakan Yanık, Gaziantep’in her dönem gözbebeği şehirlerden birisi olduğunu ve 18 yılda Gaziantepli ihtiyaç sahiplerine aktarılan sosyal yardım kaynağının 7 milyar TL’nin üzerine çıktığını söyledi.

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen “Dezavantajlı 100 Aileye Ev Tahsisi” kura törenine katıldı. Bakan Yanık’ın kura çekimini yapmasının ardından 100 aile ev sahibi oldu. Kura töreninde konuşan Bakan Yanık, evlerin ailelere hayırlı olmasını dileyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Yanık, Gaziantep’in sanayisiyle, insan kaynağıyla, demografik yapısıyla ve stratejik konumu itibariyle ülkenin tamamını etkileyen ve gözbebeği bir şehir olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Gaziantep’te 18 yılda 7 milyar TL’nin üzerinde sosyal yardım kaynağının kullanıldığını dile getiren Bakan Yanık, sosyal yardımların artarak devam edeceğini ifade etti.

 

18 yılda Gaziantep’e 7 milyar TL’yi aşan sosyal yardım desteği

2003-2021 yılları arasında Gaziantep’teki ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan sosyal yardım kaynağının 7 milyar TL’nin üzerinde olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Hem heyecanlı hem de çok mutluyum. Bugün çocuklarımızla, ailelerimizle bir arada olmak mutluluk verici. Bizde ailelerimiz kadar çok heyecanlıyız. Şükürler olsun bugün inşallah, onlarında mutluluğuna ortak olacağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bizim temel politikamız hizmet modelleri geliştirmek. Her hizmet modelimiz için öncelikle değerlendirdiğimiz başlık aile yapısının korunmasıdır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşacak ve ihtiyaç duydukları desteği vermek için her an sahadayız. Arkadaşlarımızı sahada görebilirsiniz. Ülke genelinde 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşıyor ve sosyal yardımlarımızdan, hizmetlerimizden faydalanmalarını sağlıyoruz. Türkiye genelinde mevcut olan 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızdan 10 tanesi Gaziantep’te. Gaziantep’te 2020 yılında 281 bin 784 hanede yaşayan 1 milyon 275 binin üzerindeki vatandaşımıza sosyal yardım yapmışız. Bu başlıkla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız toplam kaynak miktarı ise yıllık 1 milyar 285 milyon TL’nin üzerinde. Aynı şekilde bu yıl 2021 yılının Ocak ayından Eylül ayına kadar geçen dönemde 262 bin 225 hanemize ulaşmışız ve bu hanelere ulaştırdığımız kaynak ise 1 milyar 270 milyon TL’nin üzerine çıktı. Hükümetlerimiz döneminde Gaziantep ilimize 2003-2021 yılları arasında aktardığımız sosyal yardım kaynağı 7 milyar TL’nin üzerine çıktı. Dolayısıyla Gaziantep bizim için her dönem gözbebeği şehirlerimizden birisidir. Gaziantep sanayisiyle, insan kaynağıyla, demografik yapısıyla, stratejik konumu itibariyle ülkemizin tamamını etkileyen bir konuma sahip. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla ihtiyaç sahibi ailelerin uygun barınma koşullarında yaşamasına yönelik ev yapımı veya ev onarım çalışmalarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri