Gaziantep’te BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen'e tehdit

Gaziantep’te BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen'e tehdit

 

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ: Başpınar OSB’de faaliyet gösteren Şireci Tekstil işçileri, işverenin düşük ücret zammına karşı tepki gösterip başlattıkları eyleme destek vermek için işçileri ziyaret eden BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, kendisini Ahmet Şireci’nin yeğeni olarak tanıtan Murat Mutlu Aslan tarafından telefon ile tehdit edildiğini açıkladı. Mehmet Türkmen temditlere boyun eğmeyeceklerini belirterek şahıslardan ve şahısları azmettirdiğini düşündükleri Ahmet Şireci’den şikâyetçi olduklarını açıkladı.

 

Konuyla ilgili olarak BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen’in çağrısıyla akşam Yeşilsu Parkta toplanan işçiler sendika başkanına sahip çıktı. İşçiler, “Bu saldırı Türkmen’in şahsında BİRTEK-SEN’e ve hakları için mücadele eden, ekmek kavgası veren Başpınar işçilerine dönük bir saldırıdır. İşçilerin haklı mücadelesinin karşısında duramayan patronlar, bu tür mafyavari yöntemlere başvurarak mücadeleyi sindirmek, işçileri korkutmak istemektedir” diye ifade ettiler.

 

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de yaptığı açıklamada işçilerin ekmek kavgası verdiğini, bu mücadelenin alın teri, emek ve gelecek için verilen bir mücadele olduğunu söyledi. Türkmen, "Şireci Tekstil patronuna, onun talimatıyla hareket eden Murat Mutlu Aslan ve onun da talimatıyla bizi tehdit eden şahıslara ve aynı şeyi aklından geçirenlere sesleniyoruz; bugün kendi devranınız sanabilirsiniz. Bugün yaptığınız her şeyin yanınıza kâr kalacağını düşünebilirsiniz. Çünkü bugünün iktidarı ve düzen, böyle hak yiyen, işçileri ezen, mafyavari yöntemler uygulayan, patronları koruyan bir iktidar. Ama bu devran dönecek. Elbette işçiden yana esecek bu yel” ifadelerini kullandı.

 

Mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyleyen Türkmen, “Bu mücadele dünyanın en haklı mücadelesi, en haklı kavgasıdır. Bu kavgada, işçilerin bu haklı mücadelesinde karşımıza çıkan herkes biliyoruz ki zalimdir, bizden değildir, işçi sınıfının, emekçilerin düşmanıdır. İşçi sınıfı tarih boyunca bu düşmanlarına karşı nasıl savaştıysa, nasıl boyun eğmediyse bugünden sonra da boyun eğmeyeceğiz. İşçi sınıfının ekmek, iş ve özgürlük mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri