Gaziantep’te bir hafta önce ekmeğe yapılan zam fırıncı esnafının yüzünü güldürmedi, zam talep ettiler

Gaziantep’te bir hafta önce ekmeğe yapılan zam fırıncı esnafının yüzünü güldürmedi, zam talep ettiler

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep'te somun ekmek ve pide ekmeğe 1 Haziran itibarıyla zamlanarak somun ekmek 3 lira, pide ekmek ise 2 lira 75 kuruşa yükselmişti. Una yapılan peş peşe zamlardan dolayı Fırıncılar zammı yetersiz bularak, ek zam için valiliğe başvurdu.

 

Gaziantep'te Ramazan ayı ve bayram öncesi iptal edilen zam 01 Haziran da tekrar yürürlüğe girdi. Yaşanan artış sonrası Gaziantep'te somun ekmeğin fiyatı 3 liraya yükseltilirken, pide ekmeğin fiyatı ise 2 lira 75 kuruşa yükseltildi. Un fiyatlarındaki önlenemez yükseliş 50 kiloluk ekmeklik unun 480 TL olması ekmek fiyatlarının önlenemez yükselişini tetikliyor Vatandaşlar ise tepkili.

Akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe devam eden yüksek zamlar un fiyatlarını tetiklerken, 1 Haziranda geçerli olan yeni ekmek zamları esnafı kurtarmıyor. Un, elektrik, akaryakıt ve doğalgaz zamlarından sonra ekmek fiyatlarına yeni zam talep eden esnaf, Valiliğe zam başvurularına yanıt bekliyor.

Fırıncı esnafı, ekmeğe yapılan son zamlar giderleri karşılamadığını, zarar ettiklerini belirterek, somun ekmeğin şuan için en az 4 lira, pide ekmeğin ise 3 lira 75 kuruşa yükselmesini ivedi olarak talep ediyor. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri