Gaziantepli üç firma GİB’in yüzsüzler listesinin başında alıyor  

Gaziantepli üç firma GİB’in yüzsüzler listesinin başında alıyor  

Gelir İdaresi Başkanlığı, devlete en çok borcu olan şirketleri açıkladı. Listede Gaziantepli üç firma var

Gelir İdaresi Başkanlığı, devlete en çok borcu olan şirketleri açıkladı. Listede Gaziantepli üç firma var. Bunlardan ikisi Kızıl ailesine ait Türkoil Petrol. Kızıllar, Şehitkamil ve Gazikent Vergi Dairesine toplam 1 milyar 468 milyon TL borç ile devlete en fazla borcu olan şirket durumunda. Gaziantep’ten ilk 50’de yer alan diğer borçu ise Fuat Barak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, devlete en çok borcu olan 50 firmaları açıklarken, listede Gaziantepli üç firmanın olması dikkat çekti. Türkoil, hem Şehitkamil, hem de Gazikent Vergi dairesine olan milyarı aşan borcuyla 50 kişilik utanç listesine iki kez girdi.

47 BİN FİRMA VAR

Gelir İdaresi Başkanlığı zamanı geçtiği halde devlete vergi borcunu ödemeyen şirketleri açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı tabloya göre alacak süresi geçtiği halde devlete 1 milyon TL üzeri vergi borcu olan şirket sayısı 47 bin 32.  Devlete en borçlu şirket 1 milyar 462 milyon 244 bin 129 TL ile Nursan Metalurji Endüstri Anonim. Nursan Metalurji'yi 1 milyar 360 milyon 989 bin 27 TL ile Mustafa Akyol izliyor. Devlete en fazla vergi borcu olan üçüncü şirket ise Uluslararası Akaryakıt Dağıtım AŞ. Şirketin 1 milyar 189 milyon 251 bin 820 TL borcu bulunuyor. Vergi borçlusu sıralamasında daha sonra Affan Havacılık (1 milyar 181 milyon) ve Öztürk Gres Madeni Yağ (1 milyar 125 milyon) geliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı tabloya göre alacak süresi geçtiği halde devlete 1 milyon TL üzeri vergi borcu olan şirket sayısı ise 47 bin 32.

TÜRKOİL İKİ KEZ LİSTEDE

Yıllarca Gaziantepspor Kulüp Başkanlığını yapan Kızıl ailesine ait Türkoil Petrol, vergi borcunu ödemeyen ilk 50 firma arasına, hem Şehitkamil, hem de Gazikent Vergi Dairesi’ne olan borçları nedeniyle iki kez girdi. Türkoil, Şehitkamil Vergi Dairesine 1 milyar 079 milyon 473 bin 197 TL borcu ile 8. sırada, Gazikent Vergi Dairesine 388 milyon 549 bin 786 TL borcu ile de 38. sıradan borçlular listesinde yer aldı. Gaziantep’te ilk 50’ye giren diğer borçlu ile Suburcu Vergi Dairesi’ne 451 milyon 130 bin 174 TL borcu ile Fuat Barak oldu. Fuat Barak, listenin 28. sırasında yer alıyor.

TOPLAM BORÇTA İLK SIRADA

Türkiye’nin devlete en borçlu firması 1 milyar 462 milyon 244 bin TL ile Nursan Metalurji olurken, Kızıl ailesine ait Türkoil Petrol, Gazikent ve Şehitkamil Vergi dairesine ayrı ayrı olan iki borcunun toplamında, listenin ilk sırasında yer alıyor. Türkoil Petrol, iki vergi dairesine 1 milyar 468 milyon 22 bin TL borcu ile Türkiye’de devlete en fazla borcu olan şirket durumunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri