Gaziantepli kadınlardan ayrılıkçı dile tepki ve eleştiri geldi

Gaziantepli kadınlardan ayrılıkçı dile tepki ve eleştiri geldi

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, Gaziantep’te LGBTİQ+ bireyler tarafından planlanmış bazı etkinlikler üzerinden tartışmalar, gerginlikler, engelleyici ve tepkisel açıklamalar İçişleri Bakanın şehri ziyareti ile gündem gelmesinin manidar bularak, “Böyle suni gündemlerle ülke gerçeklerinin üzeri örtülmek istenmektedir” diye ifade ettiler.

 

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu konuyla ilgili olarak düzenlediği basın açıklamasında endişe ve tepkilerini dile getirdi. Platform ortak açıklamasında, Ülkemizde yaşayan her bireyin kimlik, inanç, yaşam anlayışları, kültür ve değerleri, ulusal ve uluslararası hukukla teminat altına alındığını hatırlatarak, “Türkiye evrensel hukuk ilkelerini, demokratik değerleri, insan haklarını, çocuk haklarını teminat altına alan sözleşmeleri imzalamış; yasalarını buna uygun hale getirmiştir.

 

Toplumda farklı yaşayan, aynı düşünmeyenleri; inanç zenginliklerini, kimlik ve kültürleri korumakla yereldeki kamu görevlileri ve merkezi hükümet sorumludur. Siyasal iktidarlar kendilerine oy verenlerden değil tüm toplumsal kesimlerden sorumludurlar. Sendikalar, Demokratik Kitle Örgütleri, İnsan Hakları Kuruluşları ve demokrasi güçleri de kendi üyelerine karşı değil toplumun tüm bileşenlerine karşı eşit davranmak ve taleplerini önemsemek, haklarını korumak zorundadırlar.  www.yenicizgihaber.com

 

Tüm bu toplumsal sözleşme, yasa, hukuki değerlere rağmen ne acıdır ki ülkemizde; demokrasi, eşitlik, özgürlük ve hukuki değerlere ulaşmada engellerle karşılaşılmaktadır. İktidarlaşma,  egemenliğini koruma, siyasal konumunu yürütmek adına on yıllardır toplumun değerleri istismar edilmektedir. Bu gelenek günümüzde de güncelliğini sürdürmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve ayrımcılık ile farklı yaşam ve kültürleri suç ilan ederek sahneye konulan anlayışı geçmişte de, günümüzde de biliyoruz” diye ifade etti.

 

Sistemli bir şekilde inşa edilen ataerkil egemen işleyiş sokakta, evde, işte, derste yani yaşamın her alanında tekçi, kinci ve inkârcı anlayışını yine ortaya çıkardığını hatırlatan Demokratik Kadın Platformu nun ortak açıklaması şöyle devam etti:

 

“Tahrik, tehdit ve provokatif söylemlere varan eril anlayış şehrimizde de bir kez daha açığa çıkmıştır. Muhafazakârlığı esas alan, dinsel değerler üzerinden toplumu ayrıştıran, ahlaki değerler adı altında kutuplaşmayı canlandıran, toplumu geren senaryo yeniden sahnelenmektedir.

 

Gaziantep’te LGBTİQ+ bireyler tarafından planlanmış bazı etkinlikler üzerinden tartışmalar, gerginlikler, engelleyici ve tepkisel açıklamalar içişleri bakanın ilimizi ziyareti ile süregelmiştir. Seçimlere kısa bir süre kala ve seçimlere yaklaşan süreçte bu tür gündemlerin oluşturulması manidardır.

 

Bizler biliyoruz ki toplumun tüm kesimlerinin son dönemlerde gerçek gündemi, ekonomidir, zamlar, yoksullaşma, döviz artışları, enflasyon ve her an büyüyen fakirleşmedir. Bütçe açığıdır, gelir dağılımı ve vergilerdeki adaletsizliktir.

 

Altı milyon kamu emekçisini ve emekliyi “toplu sözleşme” ile siyasi iktidarın politikalarına teslim edenler ve bu ekonomik istikrarsızlığa hiçbir tepki vermeyenler düğmeye basılmış gibi, gerçek gündemi saptırmak görevi almışçasına, siyasetin ihtiyacı çerçevesinde yeniden piyasa çıkmışlardır.

 

Kamu çalışanlarını temsil eden yetkili sendika, kamu emekçileri adına hiçbir tepki, etki, mücadele programı oluşturmazken, yoksullaşma, hayat pahalılığına bir sözü olmazken, siyasal gündeme kompartımanlık rolü üstlenerek gerçek kimliğini açığa çıkarmışlardır. Yetkili sendikaya esas görevinin: emekçilerin emeğine, mesleki, demokratik, insani ve yaşamsal haklarına, geleceğine sahip çıkmak; zamlara, yoksulluğa, sefalet ve hayat pahalılığına karşı durmak olduğunu hatırlatıyoruz.

 

İlimiz ve ülkemizdeki, dini, dili, ırkı, cinsiyeti ve cinsel yönelimi ne olursa olsun, her bir bireyin, huzur ve  güven içinde yaşaması için gerekli demokratik ve insani yaşam koşullarının oluşturulması talebimizi yineliyoruz. Bunun için demokratik, eşitlikçi, barışçıl ve adaletli bir ortamın sağlanması; hiçbir topluluk, farklılık ve bireyin, kimliğinin, inancının ayrıştırılmadan güven içinde yaşamlarını sürdürebilecekleri yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır.”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri