Gaziantep Kadın Platformu; Kadın cinayetleri politiktir

Gaziantep Kadın Platformu; Kadın cinayetleri politiktir

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep Demokratik Kadın Platformu artan kadın cinayetlerine karşı tepki gösterirken kadın cinayetlerinin politik olduğunu söyledi.

 

Türkiye’de son bir günde 3 kadının öldürülmesinden sonra yurt genelinde bir çok şehirde kadın örgütleri meydanlara indi. Basın açıklamaları ile kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar, “Yeter artık bir kişi daha eksilmeyeceğiz.” diyerek tepki verdiler.

 

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu’da artan kadın cinayetlerine tepki göstererek açıklamasında şunlara dikkat çekti; www.yenicizgihaber.com

 

BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ.

 

Dün Türkiye’de, Maltepe’de Aylin Sözer,  Kemal Delbe adlı erkek tarafından kendi evinde yakılarak, Malatya’da Selda Taş, evli olduğu erkek Mehmet Taş tarafından vurularak, İzmir’de Betül Tuğluk oğlu tarafından bıçaklanarak ve Antep’te Vesile Dönmez oğlu tarafından pompalı tüfekle vurularak katledildiler.

 

Her gün yeni kadın cinayetleri haberleri ile yüreklerimiz yaralanıyor. Erkek şiddeti sınır tanımadan hayatlarımızı karartmaya devam ediyor. Ataerkil güç ilişkilerinden beslenen erkek şiddeti her gün daha vahşi yöntemlerle can almaya devam ediyor. Eril yargının şiddet faillerini cezasız bırakması ve katillere verilen iyi hal indirimleri şiddet tehdidi altında yaşam süren kadınlara yenilerini ekliyor.

 

Kadın cinayetlerinin medyada yer alış biçimi, eril yargı indirimleri, faili aklamaya dönük erkek egemen ahlak kodları ise katillerin imdadına yetişircesine seferber ediliyor her defasında.

Bugün karşımızda bulduğumuz katillerde tıpkı diğer kadın katilleri gibi bu toplumdaki erkek egemen değerlerden, uygulanmayan tedbir ve önlemlerden, defalarca verilen haksız tahrik indirimlerinden medet umarak bu cinayetleri işlediler.

 

Tıpkı Özgecan Aslan’ ı öldüren Ahmet Suphi Altındöken’in, Şule Çet’i katleden Çağatay Aksu’nun, Gülistan Doku’yu kaybettiren Zainal Abarakov’un , Feray Şahin’i katleden Fatih Burak Aykul’un, iktidarın kadın düşmanı politikalarından cesaret alarak bu katliamları gerçekleştirdiği gibi.

 

Artan kadın cinayetleri kadının bedenini suç mahalline dönüştüren kadın karşıtı siyasi politikaların ürünüdür. O yüzden kadın cinayetleri politiktir diyoruz.

 

Biz kadınlar yaşamlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Eşit ve özgür bir yaşam için kadın dayanışmasından güç alarak örgütlü  mücadelemize ısrarla devam edeceğiz.

Eşit ve özgür bir yaşamdan yana olan herkesi İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya, sözleşmenin  ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” www.yenicizgigazete YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri