Gaziantep eğitimde 8’inci, sağlıkta 17’nci

Gaziantep eğitimde 8’inci, sağlıkta 17’nci

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 Temmuz dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Listede eğitim ve sağlık alanında illere yapılan harcama ve yatırımlar paylaşıldı. Gaziantep, eğitimde en fazla harcama yapılan 8’inci il oldu. 2019 yılı verilerine göre Temmuz ayı bazında eğitim harcamalarının en yüksek olduğu 20 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır, Mersin, Kocaeli, Hatay, Samsun, Kayseri, Van, Manisa, Erzurum, Kahramanmaraş ve Eskişehir olarak aktarıldı. Eğitimde bir türlü istediği yerlerde sıralama bulamayan ve son sıralarda yer alan Gaziantep harcama ve yatırımlarda ilk 8 il arasında yer aldı.

SAĞLIKTA GERİDE KALDI

Türkiye illeri sağlık harcamaları yüksekliği bakımından ise Gaziantep 17’nci sırada yer buldu. . Sağlık harcamalarının en yüksek olduğu 25 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Kayseri, Bursa, Konya, Antalya, Manisa, Eskişehir, Diyarbakır, Elazığ, Urfa, Samsun, Isparta, Gaziantep, Kocaeli, Balıkesir, Hatay, Aydın, Trabzon, Malatya, K.Maraş ve Erzurum olarak kaydedildi. Bölgenin sağlık merkezi olmayı hedefleyen Gaziantep, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi illeri arasında Elazığ ve Şanlıurfa’dan daha az yatırım ve harcama aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2019 Temmuz dönemi kamu harcamaları verilerini paylaştı. Yılın 7 ayında Kamu harcamaları toplamında sağlık giderleri yüzde 9,06, eğitim giderleri yüzde 31,70’lik dilim oluşturdu. 2019’un 7 ayında KUDAKA İstatistik Bölgesi İllerinde 863,7 milyon ekonomik iş ve hizmetler, 2,4 milyon TL çevre, 82,5 milyon TL toplum refah ve iskanı, 457,9 milyon TL sağlık, 176,6 milyon TL din ve kültür, 1,5 milyar TL eğitim, 179,8 milyon TL sosyal güvenlik ve dayanışma hizmetlerinde olmak üzere toplam 5,0 milyar TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri