Gaziantep Baro Başkan A. Adayı Duran: Hiçbir hak ihlaline duyarsız kalmadık, kalmayacağız

Avukatların ve şehir halkının beklentisi, Baro üzerindeki ölü toprağı atabilecek güçlü, toplumsal olaylara duyarlı, aynı zamanda sivil toplum örgütleri ile bağı güçlü olan ismin ve yönetimin göreve gelmesi.

Gaziantep Baro Başkan A. Adayı Duran: Avukatlık, kentin en saygın temsiliyeti olacak

BEKİR ŞAHİN

Gaziantep Barosu 47. Olağan Genel Kurulu için sandığa gidiyor. Baro başkanlığı için adaylardan Av. Bülent Duran, Av.Emine Sevil Koyuncu, Av.İbrahim Onur Ağalın listelerinin yarışması bekleniyor. Başkan adaylarından mesleğin tecürbeli isimlerinden ve uzun süre Baro yönetiminden görev alan Av. Bülent Duran “Avukatlığın geleceği ve savunmayı savunmak için geliyoruz” diyerek önemli mesaj verdi.

12-13 Ekim’de yapılacak Baro Başkanlığı olağan genel kurulunda Baroya başkan adayı olduğunu açıklayan Av.Bülent Duran, seçim çalışmalarına aralıksız devam ederken Avukatlığın en temel hak olduğu, bunun mücadelesini vermek için göreve talip olduğunu söyledi.www.yenicizgihaber.com

Baro Başkan A.Adayı Bülent Duran, “Adalet herkes içindir. Hiçbir hak ihlaline duyarsız kalmadık, kalmayacağız. Avukatlık kentin en saygın temsiliyeti olacak. Meslektaşının yanında, onun için mücadele eden ve adalet savunucusu bir Baro için yola çıktık. Avukatlığın geleceği ve savunmayı savunmak için geliyoruz. Şeffaf ve denetlenebilir bir Baro için denetleme ve disiplin kurullarına aday göstermiyoruz. Tüm üyelerimizin oylarına talibiz” diye konuştu.

Gaziantep Barosu’na kayıtlı 5 binin üzerinde avukat 12-13 Ekim tarihinde yeni Baro Başkanlarını seçmek için sandığa gidiyor. Bu tarihte çoğunluk sağlanamazsa bir hafta sonra 19 Ekim’de çoğunluk aranmaksızın seçim yapılacak.www.yenicizgihaber.com

BARO ÜZERİNE ÖLÜ TOPRAĞA SERPİLMİŞ

Öte yanda, önemli bir sivil toplum örgütü olan Gaziantep Barosu’nun son yıllarda ülkede ve şehirde yaşanan olaylara karşı pasif kalması, hem dikkat çekerken, hemde tepkilere yol açıyor. Bu nedenle avukatların ve şehir halkının beklentisi, genel kurulda Baro üzerindeki bu ölü toprağı atabilecek güçlü, toplumsal olaylara duyarlı, aynı zamanda sivil toplum örgütleri ile bağı güçlü olan ismin ve yönetimin göreve gelmesi.

Av.Bülent Duran yönetim kurulu ve delegasyon adayları şöyle;

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri