Feray Şahin, ölümünün 4.yılında anılıyor

Feray Şahin, ölümünün 4.yılında anılıyor

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ; Mersin’de üniversite son sınıfta okurken, kaldığı evde o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen, 23 yaşındaki Feray Şahin’in katledilişinin 4. yıl dönümünde Mersin ve Gaziantep başta olmak üzere birçok şehirde düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Mersin'deki anma etkinliğine CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel’de katılıyor,

 

Mezitli Belediyesi tarafından ismi verilen Yeni Mahalle’deki Feray Şahin Parkı’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik saat 14.30’da başlıyor. Etkinliği CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel, CHP İl ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kadın ve gençlik kolu başkanları, Mersin Kadın Platformu, Kadın meclisleri, İHD gibi bazı demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile yurttaşlar katılıyor.

 

Mersin’de üniversite son sınıfta okuyan 23 yaşındaki FERAY ŞAHİN, 4 yıl önce bugün suçsuz, savunmasız ve masum olduğu halde öldürüldü. Feray, ne yazık ki kadın cinayetlerinin ne ilki, ne de sonuncusu oldu.

 

Kadın cinayetlerinin faillerine niçin cezasızlıkla ödüllendiriliyor? Böyle cezalarla bu cinayetler niçin meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bunların hiç mi kızı, karısı, anası, bacısı yok.

İnsan öldürmenin kazası mı olur. İnsan öldürmenin iyi hali mi olur?

Katiller cinayetin üzerini örtmek için çok rahat yalana başvuruyor. “Sevgiliydik, tanışıyorduk, karımdı, aldatıyordu, geçim sıkıntımız vardı” gibi cümlelerle erkek Yargıya sığınıyor.

Erkekler bu cesareti “haksız tahrik indirimi” uygulayan Yargıdan alıyor. Katil değil kadını koruyun."

 

BU arada Gaziantep’te 18 Eylül Cumartesi günü (yarın) saat 14.00’de Yeşilsu Park’ta, Gaziantep Demokratik kadın Platformu tarafından anma etkinliği düzenleniyor. Kadına şiddetete dur diye tüm duyarlı yurtsever halk davetli. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri