Emek Partisi: Kar yağışının faturası emekçilere kesildi

Emek Partisi: Kar yağışının faturası emekçilere kesildi

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Emek Partisi Gaziantep İl Örgütü Gaziantep’te kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzlukların faturasının işçilere kesildiğine dikkat çekerek,

Başpınar OSB’nin patronları kar yağışını da fırsata çevirdi. Resmi tatillerde, bayramlarda, pandemide tam kapanmada ölümüne çalıştırılan işçiler, kar fırtınasında da ölümüne çalıştırıldı. Gece vardiyasında çalışan işçiler fabrikalara ulaşamayınca, önceki vardiya 16 saat çalıştırıldı. Yemek şirketleri fabrikalara ulaşamadığı için, işçiler aç karnına çalıştırıldı” diye ifade ettiler.

 

Emek Partisi Gaziantep il örgütü konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle;

Antep’te yağan kar kenti etkisi altına aldı. Yollar ulaşıma kapandı, okullar tatil edildi, dükkânlar açılmadı. Kar yağışından bir gün önce, yerel yönetimler tarafından duruma hazırlıklı oldukları, karla mücadelede başarılı olunacağına ilişkin açıklamalar yapılmıştı. Ancak gördük ki meteoroloji sağanak kar yağışını günler öncesinde duyurmasına rağmen hiçbir önlem alınmamış.

 

Yurttaşlar kaderine terk edildi. Yolda kalan binlerce yurttaş aç, susuz kurtarılmayı bekledi. Yurttaşlar kendi imkanlarıyla yolları açmaya, arabalarından inip kilometrelerce yolu yürümeye çalışırken, yolda kalan belediye otobüslerini, ambulansları itmeye çalışan insanların görüntüleri ortaya çıktı. Hayat felce uğramışken yollarda ne kar küreme aracı, ne iş makinesi görebildik. Belediye bırakalım somut adımlar atmayı doğru düzgün bir açıklama bile yapmadı. Açıklama yapan yerel yetkililer ise duruma tepki gösteren yurttaşları suçladı.

Başpınar OSB’nin patronları ise kar yağışını da fırsata çevirdi. Resmi tatillerde, bayramlarda, pandemide tam kapanmada ölümüne çalıştırılan işçiler, kar fırtınasında da ölümüne çalıştırıldı. Gece vardiyasında çalışan işçiler fabrikalara ulaşamayınca, önceki vardiya 16 saat çalıştırıldı. Yemek şirketleri fabrikalara ulaşamadığı için, işçiler aç karnına çalıştırıldı. Bazı fabrikalarda işçiler 16 saatten sonra da çalışmaya zorlandı. Bazı fabrikaların işçileri, onlarca kilometre yolu yürüyerek evlerine ulaşmaya çalıştı.

 

Valilik kar yağışından bir gün önce okulları tatil etme kararı alırken, mesele patronların kârı olunca yine safını belli etti. Her krizde olduğu gibi bu krizde de fatura emekçilere çıkarıldı. Her krizde olduğu gibi bu krizde de gördük ki halkın çektiği çile yetkililerin umurunda değil. Emekçi halkımıza sesleniyoruz: Yaşanan sorunların sorumlusu yerel yönetimdir. Sorun bir günlük kar yağışı değildir. Sorun, halkın ihtiyaçlarını öncelik almayıp, kaynakları bir avuç sermayedara aktaran yerel yönetimdir.

 

Kaynaklar sermayeye aktarılınca ortaya işte böyle, iş makinelerinin çalışmadığı, yolların kapandığı, ambulansların hareket edemediği, yurttaşların kilometrelerce yol yürüdüğü, işçilerin fabrikaya hapsolduğu bir tablo çıkmaktadır. Antep’te yaşayan emekçileri, sorumlulardan hesap sormak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.” www.yenicizgihaber.çcom YENİ ÇİZGİ  

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri