Emek Partisi; Kapitalist sömürü düzene karşı ortak mücadele vermeliyiz

Emek Partisi; Kapitalist sömürü düzene karşı ortak mücadele vermeliyiz

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  Mersin Emek Partisi İl Başkanı Yusuf Kaya Türkiye’nin biran önce tek adam ve tek adam rejiminden kurtulması gerektiğini belirterek, “Bu sistem bu düzen acilen değişmeli tek adam faşizmini durdurmak gerek” dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi için eğer ilk turda emek, demokrasi, özgürlük güçleri bir araya gelir ve güçlü bir seçenek ortaya çıkarsa hep birlikte bir aday gösterebileceklerini ileri süren EMEP Mersin İl Başkanı Kaya, “Ama öyle bir kombinasyon çıkar ki birinci tur referandum niteliği kazanır, o zaman aday gösterilmeyebilir. Yani kombinasyon, ilk seçimde bitecekmiş gibi tezahür eder ve iki adayla karşımıza çıkarsa, burada işi zora sokacak bir hamle içinde olmayız. Çünkü Türkiye’yi bu tek adam diktasında, faşizminde kurtarmamız gerek” dedi.

 

EMEP İl Başkanı Kaya, yaptığı açıklamasında, parti olarak açıkladıkları bağımsız, demokratik bir ülke ve insanca yaşam bildirgesinde işçi sınıfı ve halk seçeneğinin hangi taleplerle kurulması gerektiği, halkın seçtiği temsilcilerden oluşacak bir kurucu meclis tarafından demokratik bir anayasanın oluşturulması, gerçek bir laikliğin tesis edilmesi, Kürt sorununun hak eşitliği temelinde çözümü, bir dizi temel sorunla ilgili mücadele politikaları ve çözüm yollarının çok açık şekilde anlatıldığını ifade etti.

 

İl başkanı Yusuf Kaya Yeni Çizgi ’den Bekir Şahin’e yaptığı açıklamasında, Türkiye’nin gerçek kurtuluşunun kapitalist sömürü düzeninin son bulmasıyla gerçekleşeceğini belirterek,  “Sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için mücadele ediyoruz. Ama Türkiye’nin bugünkü karanlık tünelden çıkması için halkın acil talepler etrafında birleşmesine ihtiyaç var. Devrimci, sosyalist akımların görevi de bunu örgütlemektir. Sadece siyasal akımlara değil, sendikalar, emek ve meslek örgütleri, bir bütün olarak işçi sınıfına ve emekçi halkımız ile birlikte yol haritasını belirleyip mücadele vermemiz gerekir” dedi.

 

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı dışında kalan demokratik, ilerici, sosyalist güçlerle bir araya gelmek gerektiğini kaydeden EMEP Mersin İl Başkanı Kaya,  “Birlikteliğin yapıcı temelde ve genişleyerek ilerlemesi için Emek ve Demokrasi Güçlerinin ayağını oluşturan siyasi partiler 3’üncü seçeneği kursunlar biz sonra destekleyelim!” Bu doğru bir yaklaşım değil. Grev hakkının ihlalinden sendikal barajlara, laiklik meselesinden Kürt sorununa, ekonomik politikalardan Türkiye’nin dış politikasına kadar her sorun iç içe geçmiş durumda. Dolayısıyla emekçi örgütleri, sendikalar siyasetin merkezine gelmek, siyaset yapmak zorundalar. Dört yılda bir oy vermeye indirgenmiş burjuva seçim anlayışı Türkiye’ye demokrasi, özgürlük, huzur sunamaz” şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri