Emek örgütleri: Zamlar geri alınsın

Emek örgütleri: Zamlar geri alınsın

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN:  Türkiye'de her geçen gün yoksulluk ve ekonomik kriz, vatandaşların hayatını olumsuz etkilemeye devam ederken, buna karşı protestolar ve eylemlerde hızla artıyor. Yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te zamlar geri alınsın eylemleri ile halk, yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyor. Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, “Krizin sorumlusu siyasi iktidar, fakat fatura işçi sınıfı ve yoksul halk kesiliyor. Halk yüksek faturaları ödemeye mahkum ediliyor”

 

Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri, Balıklı Meydanı'nda bir araya gelerek 'Zamlar geri çekilsin' konulu basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, TBMM İdare Amiri ve Gaziantep HDP Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, CHP'li Belediye Meclis üyeleri, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla,  Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, SES Eşbaşkanı Ömer Kılınç ve STK temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

 

Ortak açıklamayı yapan DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, zamların geri alınması ve hayat pahalılığının sonlandırılması için acil olarak gereken iyileştirmelerin indirimlerin düzenlemelerin derhal yapılmasını istediklerini açıkladı.

 

YETTİ ARTIK DUR DİYORUZ

Ali Güdücü, krizin sorumlusunun siyasi iktidar olduğu ancak krizin faturasının yoksul işçi ve emekçi halkın ödediğini belirterek, “Bu zulme, haksızlığa hukuksuzluğu dur demek tüm emek ve demokrasi güçlerinin ortak sorumluluğudur. Açlık, işsizlik ve yoksulluk derinleşerek devam ediyor! Asgari ücrete yapılan %50 zam daha işçinin eline geçmeden açlık sınırının altında kalırken, kamu emekçilerinin maaşları yoksulluk sınırı rakamlarının çok gerisinde seyrediyor her geçen gün açlık sınırı rakamlarına yaklaşıyor. Oldukça sert geçen kış koşullarında işçi havzalarında yaşanan direnişler içimizi ısıtıyor.

 

GELECEĞE DAİR KAYGILARIMIZ HER GEÇEN ARTIYOR

Ülkenin dört bir yanından hayat pahalılığına ve fahiş zamlı faturalara karşı yapılan eylemlerle isyan büyüyor. Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf, bir tarafta açlık, diğer tarafta şatafatın yaşandığı ülkemizde bir kesim lale devri yaşarken, her yerden emekçiler ve yoksul halkımızın geçinemiyoruz çığlıkları yükselmeye devam ediyor. Gelen günün gideni arattığı bir dönemi hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Geleceğe dair kaygılarımız her geçen artıyor." şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri