Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki çalışanlar Diyarbakır’da miting yaptı

Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki çalışanlar Diyarbakır’da miting yaptı

Diyarbakır’da Doğu ve Güneydoğu şehirlerindeki çalışanlar miting yaptı

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da Emek bloğu tarafından düzenlenen mitingde konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen,  “Anti demokratik rejime, ırkçılığı, kadınların köleleştirilmek istenmesine, insanlık dışı koşullarda yaşamaya, işsizliğe, vergi adaletsizliğine, irademizin gasp edilmesine ve kayyımlara, hayır"  diye haykırdı.

Emek ve Demokrasi Platformu tarafından “Toplumsal barış ve insanca yaşam için demokrasiyi inşa edelim” şiarıyla İstasyon Meydanı’nda düzenlenen miting sona erdi. Bölgede özellikle KESK'in bileşenlerinin başkanlarının katıldığı Mitingde Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Abbas Şahin, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu üyesi Doğan Hatun, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Merkez Yürütme Kurulu üyesi Salih Doğru birer konuşma yaptı.

YOLSUZLUĞA KARŞI BATMIŞ BU ÜLKEDE DİRENEN EMEKÇİLER VAR

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, konuştu. Konuşmasında Türkiye’de yaşanan baskı ve yoksullaşmaya dikkat çeken Aysun , “AKP dışarda Osmanlıcılık politikalarıyla, içeride ise baskı ile kendi varlığını ve ömrünü uzatmaya çalışıyor. Buna karşı tek adam rejimi keyfiliğine, seçme seçilme hakkının gaspına, kayyum atamalarına karşı çıkanlar var bu ülkede. Yolsuzluğa karşı batmış bu ülkede direnen emekçiler var, selam olsun hepsine” diye ifade etti.

AKP, BÜTÇENİN YÜKÜNÜ EMEKÇİLERE YÜKLEDİ

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Aysun, AKP’nin, bütçenin yükünü emekçilere yüklediğini ifade etti. Gün geçtikçe artan işsizliğe de dikkat çeken Aysun, “Bir yanda işsizlikten evine ekmek götüremeyenler ve çaresizlikten intihar edenler, diğer yanda bir yemeğe 50 bin lira verenler var. Bir yandan elektriğe gelen zamanlar, elektrik borcunu ödemeyenler, diğer yanda elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçiler var. Yetmiyor, İşsizlik Fonu’na el atıyorlar. Bu tablo uzayıp gider. Eğitim ve sağlık paralı hale geldi. ‘Paran yoksa öl’ diyorlar. Bu sorunların hiçbirini bu bütçe döneminde de çözmediler. Saray yine emekçilerin yanında durmadı, karşısında durdu, sermayedarların yanında durdu” ifadelerini kullandı.

‘KADINLARIN KÖLELEŞTİRİLMESİNE HAYIR’

Aysun, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “AKP kendi yandaşlarına ve savaşa bütçe ayırıyor. Bu bütçeyi kabul etmiyoruz. İnsanlık dışı koşullarda yaşamaya, işsizliğe, vergi adaletsizliğine, irademizin gasp edilmesine ve kayyımlara, anti demokratik rejime, ırkçılığı, kadınların köleleştirilmek istenmesine hayır.”

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Üyesi Doğan Hatun ise konuşmasına Maraş katliamında yaşamını yitirenleri anarak başladı. Son 3-4 yıldır yaşananların söyleyecek söz bırakmadığını belirten Hatun “Bu devlet Kürt halkına reva gördüğü zulmü kendine bir hak olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomik krize de değinen Hatun, insanların yolsulluktan intihar ettiğini vurgulayarak, ‘bütçenin savaşa değil, barışa, halka, yoksullara harcanması’ çağrısı yaptı.

DİSK Genel İş Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Salih Doğrul da AK Parti’nin neoliberal politikalar izlediğini, her şeyi özelleştirip sattığını dile getirerek, bu sürecin devam ettiğini anlattı. Doğrul, bu politikalardan kaynaklı, yoksulluk ve açlığın arttığını, siyasi soykırımların yapıldığını, kayyım politikalarının sürdüğünü söyledi.

Bu arada yerine kayyım atanan ve tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın Kayseri Bünyan Cezaevi’nden gönderdiği mesajı okundu.

Miting, Selçuk Mızraklı’nın okunan mesajının ardından sanatçı Azad Bedran’ın sahne aldığı konserle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri