Devlet Hastanelerinde yoğunluk artıyor

Devlet Hastanelerinde yoğunluk artıyor

Özel hastanelerin pahalı ücretinden kaçan hastalar, yeniden devlet hastanelerine dönüş yaptığı gözleniyor. Devlet hastanelerindeki yoğunluktan şikayetçi olan vatandaşlar, hekim yetersizliğine ve yer sorununa dikkat çekiyor.

Gaziantep’te özel hastane sayısının fazla olmasına rağmen son zamanlarda devlet hastanelerinde artan hasta yoğunluğu dikkat çekmeye başladı. Özel hastanelerdeki ücretlerin pahalı olması, hastaları yeniden devlet hastanelerine yönlendirirken, buralardaki yoğunluk hastaların tepkisine yol açıyor.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi başta olmak üzere 25 Aralık Devlet Hastanesi ve diğer devlet hastanelerinde artan yoğunluğa karşı yetkilileri göreve çağıran, önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, “Gaziantep valisi, milletvekilleri ve sağlık müdürlüğünü göreve çağırıyoruz. Hastaneler tıka basa, çözüm bulunsun. Hastaneye iyileşmeye gelirken daha çok hasta oluyoruz. Özel hastanelerde hem yeterli hizmet alamıyoruz, hem de çok pahalı bu nedenle oralara gitmek istemiyoruz. Devlet hastanelerinin doktor, hemşire, teknisyen gibi eleman ihtiyaçları acil çözümlensin. Aynı zamanda hastanelerin hijyen sorunu çözümlensin. Eğer inanmıyorlarsa çıksın hastaneleri dolaşsınlar. Hastaneler tıka basa dolu” diye konuştular. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri