Değirmiçemliler taziye evi ve aile hekimliği istiyor

Değirmiçemliler taziye evi ve aile hekimliği istiyor

Değirmiçemliler taziye evi ve aile hekimliği istiyor 

 Şehitkamil İlçesi Değirmiçem Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı Oya Yazgan, 30 bin nüfuslu mahalleye bir Aile Hekimliği ile Taziye Evinin yeterli olmadığını, acil olarak birer tane Aile Hakimliği ile Taziye Evi yapılmasının zorunluluk olduğunu söyledi. Muhtar Yazgan, yetkililerin soruna duyarlı olup, çözümü konusunda yardımcı olmalarını istedi.

Konuyla ilgili Yeni Çizgi Gazetesinin sorularını yanıtlayan Değirmiçem Mahalle Muhtarı Oya Yazgan, yeni muhtar seçildiğini mahallenin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, yerel yönetimlerle sorunları paylaştıklarını kaydetti.

Mahallenin şuan için acil olarak bir Aile Hekimliği ile bir tane Taziye Evine ihtiyaç olduğunu söyleyen muhtar Oya Yazgan, “Mahalle nüfusumuz 30 bin civarında fakat bir tane aile hekimliği var. Bu çok yetersiz kalıyor insanlarımız komşu ya da çok uzak mahallelerin aile hekimliklerine kaydırılmış. Yaşlı, hasta insanlarımız için bu çok sıkıntı ve zor oluyor. Yeni bir aile hekimliği kurumuna acil ihtiyaç var. Aynı şekilde taziye evi yetersiz, acil olarak yeni bir taziye evine de ihtiyacımız var. İnsanlarımız bu konuda perişanlar. Taziyelerini kabul edecekleri yer yok. Bina bahçelerine veya kaldırımlara masa sandalye atıp kabul ediyorlar. Yerel yönetimlerden bu konuda destek ve ilgi bekliyoruz. Mahallemizde uygun yerimiz var. Örneğin, Değirmiçem Semt Parkı atıl durumda içerisinde kuyusu da var, burası sosyal tesis içinde çok uygun” diye konuştu. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri