Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde bir ilk, kayyım ile yönetiliyor

Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde bir ilk, kayyım ile yönetiliyor

 

Gaziantep İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ve yönetimi Tarım Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyım atadı. Görevden alınma gerekçesinin hayvan yetiştiricilerinin hükümeti protesto eylemi olduğu ileri sürülüyor.

 

Gaziantep’te 2007 tarihinde kurulan ve 6 bin 758 üyesi bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Derneği’ne mensup kişilerin de aralarında bulunduğu hayvan yetiştiricileri, geçtiğimiz yıl Ağustos Ayı’nda Gaziantep-Urfa Karayolu’nda eylem yaparak yolu ulaşıma kapatmışlardı. Yapılan bu eylem Birliği hedef tahtasına koydu.

 

Eylemin ardından Aksaray’da bakanlığın düzenlediği toplantıda konuşan Tarım Bakanı Vahit Kirişçi, “Gaziantep’te spekülatif eylemler düzenlendi. Bununla ilgili gerekenler yapılacak” açıklaması yapmış ve hemen sonrasında da bakanlık müfettiş görevlendirip Gaziantep’te Birlikte inceleme başlatmıştı.

 

Birlikte inceleme yapan Tarım Bakanlığı müfettişleri, birlik üyelerinin geçmiş dönem aidatlarının tamamının tahsil edilmemesi, 11 bin lira peynirin birliğin satış yaptığı bir kişi tarafından çalınması ve yine birliğin satış büfesindeki bir çalışan tarafından kasadan 18 bin lira çalınması olayları gerekçe gösterilerek rapor düzenlendi. Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetiminin üç yıl önceki talebine istinaden gönderile müfettişlerin düzenlediği rapor doğrultusunda da yönetim görevden alınarak yerine kayyım atandı.

 

Birliğe kayyum atanmasına tepki gösteren Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, birliklerinin Gaziantep’in 9 ilçesinde yaklaşık 40 bin hayvan yetiştiriciyi bünyesinde barındırdığını belirtti. Türkman, alınan kararın tamamen siyasi olduğunu söyledi.

 

Türkman, üyelerine yönelik yaptığı açıklamada ise 26 Şubat’ta olağanüstü seçim kararı aldıklarını belirterek, şunları ifade etti: “O gün de söyledim, bugün de söylüyorum. Haksızlık karşısında eğer bir adım geri atarsam, eğer ki boynumu size karşı eğersem

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri