Daire fiyatlarının yüksek olmasının temel nedeni Belediyeler  

Daire fiyatlarının yüksek olmasının temel nedeni Belediyeler  

Belediyelerin yanlış uygulaması daire fiyatlarını yükseltiyor

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Keklik, Gaziantep’te ev kiralarının yükselmesinin temel nedeni, konut sıkıntısına rağmen belediyelerin yeni imar alanları açmadığından, ihtiyacın hızla çoğalmasından kaynaklı olduğuna vurgu yaptı.

 

Gaziantep’te konut stoku yetersiz olduğunu ileri süren İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Keklik, buna rağmen belediyelerin yeni imar alanı açmada çok yetersiz kaldıklarını, imara açılan yerde vatandaşlardan yüzde 65 gibi çok yüksek oranda arsa payı aldığını ileri sürdü.

 

3+1 DARENİN MALİYETİ 2.5 MİLYON

Keklik, “Gaziantep’teki belediyeler vatandaşın arsasında çok yüksek oranda yani yüzde 65 gibi astronomik rakamda pay alıyor. Geriye yüzde 35 gibi küçük bir kısım kalıyor. BU da ne arsa sahibini nede müttehidi tatmin etmediğinden müteahhit 130 metrekare 3+1 bir daire yaptığından bunun maliyeti 2.5 milyon TL., Yani A3 arsanın metrekaresi 15 bin TL’yi buluyor. Dolayısıyla böyle yüksek oranlı arsa payı talebi direk daire fiyatlarını yükseliyor.

Eğer arsa payı yüzde 35-40 gibi düşük tutulsa, her daire için 500 bin tl bir ucuzlama olur.” Dedi.

Gaziantep’te çok sayıda hazine arazileri bulunduğu fakat bunların büyük bir kısmını belediyelerin satarak rant elde ettiğini kaydeden Murat Keklik, oysa bu arsaları belediyeler değerlendirip buralarda ucuz arsa üretip satabileceğini kaydetti.  

ENFLASYON KİRALARI TETİKLİYOR 

 

Artan enflasyon ile insanların alım gücü hızla eridiği, et, süt, peynir, ulaşım, elektrik, akaryakıt gibi ürünlerin fiyatlarının yüzde 150 lere kadar çıkmasına rağmen kiralık evlerde kira ücretini yüzde 25 ile sabitleme çabasının hiçbir anlamı olmayacağını belirten Murat Keklik, “Hükümet burada gerçekçi davranmıyor, tamamen şov yapıyor. Çünkü bu yüksek enflasyon karşısında siz neyin fiyatını sabitleyebiliyorsunuz ki. Bir çok aile kira ile geçiniyor, bazılarına emekli maaşı yetmiyor. Üstelik peynirin kilosu 250 tl olmuş, etin kilosu 600 liraya dayanıyor soğan 30 lira patates 15-20 lira. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Bu beceriksiz hükümet enflasyonun ve hayat pahalılığının faturasını tamamen insanlara ödediyor. Az kaldı gideceksiniz” diye konuştu. www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri