CHP’nin Gaziantep’te koltukları 4 aydır boş

CHP’nin Gaziantep’te koltukları 4 aydır boş

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; CHP Genel Merkezi tarafından Gaziantep’te partinin il ve ilçe başkanları yönetimleriyle birlikte görevden alınmasının üzerinde 4 ay geçmesine rağmen halen ne bir atama nede yeni bir görevlendirme yapılmaması tepki çekiyor.

 

Görevden alınan il başkanı Hayri Sucu, “Gaziantep bunu hak etmiyor. Beni niçin görevden aldıklarıyla ilgili şuana kadar bana, ne sözlü, ne yazılı bir açıklama yapmadılar. Halen insanlar il başkanı olarak beni arıyor” dedi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, yönetimlerin biran önce belirlenmesini istediklerini söyledi. www.yenicizggihaber.com

 

Eski İl Başkanı Hayri Sucu, yeni çizginin sorularını yanıtlarken, covid19 hastalığından hastanede yattığı sırada 9 Kasım’da genel merkez tarafından görevden alındığı yazısının geldiğini hatırlatarak, “10 Kasım’dan bir gün önce bize görevden alındığımıza yönelik karar tebliğ edildi. Niçin görevden alındığımızda belirtilmiyor. Ben hastanede yatıyorum bir gün sonra 10 Kasım törenleri olacak genel merkez bizi görevden almanın kaygısında, bu olacak iş mi?” dedi.

 

İl başkanlığı seçimine iki kez aday olduğunu ve ikisinden de kazanarak göreve geldiğini hatırlatan Hayri Sucu, “Seçimle gelen bir il başkanıyım. Halen neden görevden alındığıma yönelik hiçbir açıklama yapılmadı. Benim fikrim bile alınmadı, sormadılar. Ama tüm bunlara rağmen biz hancıyız onlar yolcu. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum, fakat yapılan bu haksızlığa karşıda hakkımı aramaya devam edeceğim. Gaziantep gibi büyükşehirde parti başkansız olur mu? Halen insanlar bir işleri olduğunda, ya da bir muhatap için beni arıyor veya bana geliyorlar Yapılan haksızlığa rağmen halen örgütümün emrindeyim. Ama bu haksızlığa karşıda mücadelemi vereceğim” diye konuştu.

 

Genel merkez ne yapmalı peki size göre şeklindeki sorumuza ise Sucu şöyle yanıt verdi;

“Görevden alınmam büyük bir haksızlık, biran önce ya tüzük işletilsin ya kayyum atansın onlarda aday olmamak kaydıyla ön seçim yaparak yeni başkan ve yönetimleri seçilsin. 4 aydır CHP’nin Gaziantep’te il ilçe başkanları yönetimler yok bu olacak iş mi?

 

Öte yandan Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan’da parti yönetimlerinin olmamasının üzücü olduğunu belirterek, biran önce genel merkezin konuya el atmasını ve sağlıklı şekilde yönetimlerin belirlenmesini istediklerini söyledi.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri