CHP’li Özpolat “Cumhurbaşkanlığı sistemi çöktü”

CHP’li Özpolat “Cumhurbaşkanlığı sistemi çöktü”

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat Cumhurbaşkanlığı sistemiyle Türkiye’deki sorunların katlanarak arttığını belirterek, yeni yeni sorunlarlada Türkiye’nin karşı karşıya geldiğine dikkat çekti. Türkiye’de sermaye göçü yaşandığı, ekonomi lokomotifi inşaat sektörünün hızla kan kaybettiği, işsizliğin arttığı, enflasyon, pahalılık, asayiş, terör ve Suriyeli sığınmacı gibi pek çok sorun Türkiye’de hiçbir şeyin iyi gitmediğinin çok açık göstergesi olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin çöktüğü, halkın perişan ve huzursuz olduğuna dikkat eken CHP İlçe Başkanı Özpolat, vatandaşın bu sisteme karşı tepkisinin 31 Martta, daha sonra 23 Haziran da İstanbul seçiminde çok açıkça gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin 1946 yılından buyana sağ iktidarlar tarafından yönetildiğini, CHP’nin bu koca süreçte sade 1977 de tek başına azınlık hükümeti kurarak iktidara geldiğini, onunda çok kısa sürdüğü, diğer bazı dönemlerde koalisyon hükümeti ortağı olduğunu söyleyen başkan Özpolat, “70 yıldan fazla zamandır Türkiye’yi hep sağ ve muhafazakar partiler yönetiyor. Ülkenin bugün geldiği nokta ortada. Türkiye’nin artık sol sosyal demokrat bir hükümete ihtiyacı var. Bunun başka çıkış yolu yoktur. Halkımız artık uyanmalı ve gerçeklerle yüzleşmeli. Türkiye’nin satılmadık yeri kalmadı, buna rağmen borç batağı ve ekonomik kriz, işsizlik, enflasyon had safhada. Türkiye bu halde olacak bir ülke değil. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Türkiye’yi her alanda uçuracaklarını iddia edenler, ülkenin bugünkü halini görmüyor mu? Görüyorlar, ama umurlarında değil. Onların derdi koltuk ve saltanat. İşsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı umurlarında değil” diye ifade etti.

EKONOMİK KRİZ BÖYLE DEVAM EDERSE ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ

AKP Hükümeti sıfır sorun diye geldiğini, ancak çevre ülkelerde dost kalmadığını, yurt içerisinde de sorunları çözmek biryana sorun yumağı ülke haline gelindiğini ifade eden Özpolat, “Eğer iktidar yaşanan şu ekonomik krize işsizliğe, çözüm bulamazsa bu sorunlar böyle derinleşerek devam ederse, erken genel seçim kaçınılmaz olur. AKP istediği kadar yok dese de, ufukta bir erken seçim gözüküyor, sonunda AKP kendisi de isteyecek” diye kaydetti.

GAZİANTEP MUTLU KENTLER ARASINDA 78. SIRADA

Öte yanda Gaziantep sanayi kenti olmasına rağmen mutlu yaşanabilir şehir sıralamasında 80 il arasında 78 sırada, eğitimde 63. sırada olduğuna dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Özpolat, ülke genelindeki sorunların çok daha ağırını Gaziantep olarak yaşadıklarını belirtinken Suriyeli sığınmacı sayısının çokluğu da Gaziantep’te mutlu yaşamayı, asayişi zora soktuğuna dikkat çekti. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri