CHP’li başkanlar Feray Şahin Parkında

CHP’li başkanlar Feray Şahin Parkında

 

 

MERSİN-YENİ ÇİZGİ;  CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ile Mezitli Kadın Kolu ve Gençlik Kolu Başkanları bazı yöneticileriyle Feray Şahin Parkını ziyaret ederek, kadın cinayetlerine ve kadına şiddete dikkat çektiler.

 

Mersin’de 2017 yılı Eylül ayında o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından suçsuz, savunmasız olduğu halde acımasızca katledilen üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin ülkede artan kadın cinayetlerinin ne ilki nede sonuncusu oldu.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Mezitli İlçe Kadın Kolu Başkanı Aslı Melekoğlu ile yine Mezitli İlçe Gençlik Kolu Başkanı Av. Onur Berk Yılmaz ile birlikte Feray Şahin Parkını ziyaret ederek hem Feray’ı özlem ve sevgi ile anarken, hem de ailenin acısını paylaştılar.

 

GÜLŞAH YILDIRIM GENÇ

CHP İl Kadın kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Feray kadın cinayetlerinin ne ilki, maalesef nede sonuncusu oldu. Kadın cinayetleri ve kadına şiddet AKP döneminde tavan yaptı. Bunca akan kana rağmen, şiddete rağmen, halen katillere ödül gibi cezalar veriliyor. Biz buna karşı susmayacağız kadın cinayetlerinin son bulması için, kadına şiddet son bulması için hep mücadele edeceğiz.  Kadın cinayetleri son bulsun artık! Failleri en ağır cezalar alsın” dedi.

 

ASLI MELEKOĞLU

Mezitli İlçe Kadın Kolu Başkanı Aslı Melekoğlu ise Feray’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, “Parti gençliğinin etkinliklerine katılan Feray, bugün yaşasaydı bizimle birlikte kadın cinayetlerine karşı ses verecek, mücadele yürütecekti. Maalesef onu kaybettik ailenin acısını paylaşıyoruz. Türkiye kadın cinayetleri ile artık anılmasın istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi uygulansın. Başka analar ağlamasın istiyoruz. Kadınları katledenler en ağır şekilde cezalandırılsın yeter artık. Kadın cinayetlerini bu şekilde cezasız bırakan adalete karşı, Susmayacağız. Sessiz Kalmayacağız! Acıları dün gibi taze olan aileye Allah'tan sabır diliyorum” diyerek ailenin acısını paylaştı.  

 

 

ONUR BERK YILMAZ

Mezitli İlçe Gençlik Kolu Başkanı Av. Onur Berk Yılmaz ise AKP döneminde kadın cinayeti ve kadına şiddet olaylarında büyük artış olduğu, buna rağmen önlem alınmadığı gibi, yasalarında tam olarak uygulanmadığını, suç işleyenlerin cezasız kaldıklarını ifade etti. Kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış cezaların şart olduğunu söyleyen ilçe gençlik kolu başkanı Yılmaz, Feray maalesef kadın cinayetlerinin ne ilki, nede sonuncusu oldu. Artık analar ağlamasın kadınlarımız öldürülmesin. Suçlu cezasız kalmasın. Feray hayatayken kadın cinayetlerine karşı mücadele veren birisi olması, böyle konulara ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor. Maalesef böyle iyi insanlar hep katlediliyor. Olayın takipçisiyiz. Aileye tekrar baş sağlığı diliyoruz. Hep yanlarında olacağız.” diye konuştu.

 

AYSEL ŞAHİN

CHP’li başkanlarla birlikte parka giden Anne Aysal, kızları Feray’ın, okulda boş zamanlarında Mezitli gençliğinin etkinliklerine katılan, sosyal projeleri üreten, aktif gencecik pırıl pırıl üniversiteli bir kız olduğunu, mezuniyet elbisesini bile aldığını, fakat o elbiseyi giymesi nasip olmadığını söyledi. Acılarının büyük olduğunu, ateş düştüğü yeri yaktığını söyleyen Aysel Şahin, “Feray kadın cinayetlerinin ne ilki, nede sonuncusu oldu. Katillere ödül gibi cezalar veriliyor. Biz kızımızın acısını bir yana bırakıp, Adalet peşinde koşuyoruz. 2.5 yıldır Adalet arıyoruz. Katil bugün sokakta ve hiç birşey olmamış gibi geziyor bunun neresi hak hukuk adalet. 14 aydır dosyamız Yargıtay’da. Yeter artık Yargıtay katilin dışarda bir tehdit olarak dolaştığını bilmiyor mu? Başka masum bir insanı katletmeyeceğinin garantisini kim verebilir? Katilin yeri sokak değil. Davamızın sonuna kadarda takipçisiyiz. Katil asla cezasız kalmamalı” diye tepki verdi. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri