CHP İl Başkanı Aktay: Hükümetin nükleer santralde ısrarı enerji krizini derinleştiriyor

CHP İl Başkanı Aktay: Hükümetin nükleer santralde ısrarı enerji krizini derinleştiriyor

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Türkiye’nin zorlu geçen bu kışı enerji krizi içinde geçirdiğine dikkat çekerek,  “Ne yazık ki yaşananlar bu yılla sınırlı olmayacak. Hükümetin Akkuyu Nükleer Santralinde ısrarı yüzünden enerji krizini sürekli yaşayacağız” dedi.

 

CHP İl Başkanı Adil Aktay konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında şunlara dikkat çekti:

Normal elektriğin üç katı daha pahalıya halka satılacak 

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da vurguladığı gibi, Akkuyu Nükleer Santrali devreye girdiğinde, dünya ortalamasının çok üstünde bir fiyatla elektrik kullanacağız. Hem nükleer santralin bütün risklerini üstleneceğiz hem de Rus şirket tarafından kurulup işletilecek santralde üretilen elektriği normal fiyatının üç katına almaya mecbur kalacağız.

 

Dünyada hiçbir nükleer santral bu kadar istismara, bu kadar sömürüye dayalı bir modelle kurulmamıştır. Akkuyu nükleer santrali, iktidarın karanlık dış politikası ve hukuk dışı işleri yüzünden bu halka ödettiği ağır diyetlerden biridir.

 

Türkiye’yi enerjide dışa bağımlı hale getiren, kamunun elektrik üretimindeki payını azaltan Erdoğan hükümetinin Akkuyu’da verdiği tavizleri yurtseverlerin kabul etmesi mümkün değildir. Biz Mersinliler de kabul etmiyoruz. Nükleer felaketlere, enerji krizlerine seyirci kalmayacağız, Mersin’i ve bu ülkeyi nükleer belasından kurtarana kadar hep birlikte mücadele edeceğiz.” www.yenicizgihaber.,com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri