CHP Grup Başkan Vekili Özel; Hukuksuzluk kadın cinayetlerinde kanı yerde bırakıyor

CHP Grup Başkan Vekili Özel; Hukuksuzluk kadın cinayetlerinde kanı yerde bırakıyor

 

Feray Şahin ölümünün 4. yılında anıldı

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ; CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Mersin'de bazı ziyaret ve açılışlarda bulundu Özgür Özel programı kapsamında Mersin’de polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından evinde vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Feray Şahin’in katledilişinin 4. yıl dönümü anma etkinliğine de katıldı. Feray’ın anne ve babası, Yargıtay’da 2 yıl.9 aydır bekleyen dosyanın indirilip katilin ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi. 

 

CHP Grup Başkanvekili Özel, hakikate ulaşmak yerine kanıtların üstünün örtülmesinden başlayarak bir hukuksuzluk zinciriyle kadınların kanı maalesef yerde kalıyor. CHP iktidarında hiçbir kadın cinayetini sis perdesinin arkasında bırakmayacağız. Başka Feraylar ölmesin, başka Bekirler ve Aysel Hanımların yüreği yanmasın diye gayret etmeyi taahhüt ediyoruz” dedi. Anne Aysel Şahin, “Ben soruyorum; adaleti gören duyan kimse var mı acaba? Türkiye’de kadınlar için adalet yok. Gencecik kızımın kanı yerde kaldı” diyerek isyan etti.

 

Mersin’de polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından evinde vurularak öldürülen üniversite son sınıf öğrencisi ailenin tek kızı Feray Şahin için katledilişinin 4. yıl dönümünde Mersin’in Mezitli ilçesinde adının yaşatıldığı parkta anma töreni düzenlendi. Anmaya Şahin’in ailesinin yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer, CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Mezitli Belediye Başkan Vekili Ferdi Koç, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, DEVA Partisi Mezitli İlçe Başkanı Mehmet Önder Usta, önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP İl, ilçe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kadın Üretici Pazarında tezgah açan kadınlar, kadına şiddete ve kadın cinayetine dur demek için seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar yalnız bırakmadı. Mezitli BelediyeBaşkanı Neşet Tarhan ise önceden belirlenen başka bir programı için şehir dışında olduğundan katılamadı. 

 

CHP’Lİ ÖZGÜR ÖZEL: CİNAYET DOSYALARI YENİDEN AÇACAĞIZ

Türkiye’de devletin görevlilerinin işledikleri suçlar maalesef gelişmiş demokrasilerdeki gibi soruşturulmadığı, delilerin sağlıklı toplanıp değerlendirilmediği belirterek,

“Böyle durumlarda bir devlet refleksi devreye giriyor ve hakikate ulaşmak yerine kanıtların üstünün örtülmesinden başlayarak bir hukuksuzluk zinciriyle kadınların kanı maalesef yerde kalıyor. CHP iktidarında, ailenin yeniden yargılama talebi varsa, tüm kadın cinayetleri dosyaları Meclis’ten geçilecek bir kanunla mevcut ya da yeni delillerin yeniden incelenmesi için yeniden açılacak. Hiçbir kadın cinayetini sis perdesinin arkasında bırakmayacağız. Başka Feraylar ölmesin, başka Bekirler ve Aysel Hanımların yüreği yanmasın diye gayret etmeyi taahhüt ediyoruz. Acınız acımızdır. Biz bu davanın da takipçisi olacağız. Aileye sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

CHP İl Başkanı Adil Aktay ile Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Ferdi Koç’ta yaptıkları açıklamalarla kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekerken, katillerin hak ettikleri cezaları almadıklarına vurgu yaptılar.

 

KIZIMIN KANI YERDE KALDI, ADALET NERDE?

Anne Aysel Şahin katil zanlısı polisin yalnızca 1,5 yıl cezaevinde kaldığını belirterek, “Katil bırakın müebbetti benim kızımın yaşı kadar bile ceza almadı. Kızımın kanı yerde kaldı. 4 yıldır sokak sokak, meydan meydan her yerde adalet arıyorum. Şu ana kadar sesimizi duyan kimse olmadı. Öldürülen üniversite son sınıf öğrencesi gencecik, suçsuz, savunmasız, masum kızımın dosyası 2 yıl 9 aydır Yargıtay’ın tozlu raflarında bekliyor.  Katil sokakta hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Bunun neresi adalet. Ben soruyorum; adaleti gören duyan kimse var mı acaba? Türkiye’de kadınlar için adalet yok. Hem evlat kaybediyorsunuz, hem adalet aramak zorunda kalıyorsunuz. Acımızı bir yana bıraktık biz Adalet peşinde konuşuyoruz. Böyle bir hukuk sistemi olur mu? Kızımın kanı yerde kaldı. Bu cinayet asla cezasız kalamaz” dedi.

 

FERAY KADIN CİNAETLERİNİN NE İLKİ NEDE SONUNCUSU OLDU

Baba Bekir Şahin ise konuşmasında evlerinin tek kızı olan ve bin bir güçlükle büyütüp, okutup, üniversite son sınıfa kadar gelen Feray’ın ölümü aile olarak kendilerini de yakıp yıktığını sağlık düzenlerinin huzurlarının bozulduğunu ilaçlar ile ayakta durabildiklerini söyledi. Şahin, “Feray evimizin gülü, çiçeği, tek kızıydı, Mersin’de üniversite son sınıfta okurken, kaldığı evde o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından katledilişinin 4. Yılındayız. Katil 1.5 yıl hapis yatıp çıktı ve sokakta geziyor. Bizler tıpkı öldürülen diğer kadınların, kızların yakınları gibi 4 yıldır adalet arıyoruz. Ancak Feray, ne yazık ki kadın cinayetlerinin ne ilki, ne de sonuncusu oldu” dedi.

Cinayetin dosyası 28 Şubat 2019 Yılından buyana YARGITAYın tozlu raflarında bekliyor. Gencecik kızın katili 4 Ocak 2019 tarihinden buyana sokakta insanların arasında geziyor.

Bunun neresi hak, hukuk, adalet diyen Bekir Şahin şöyle devam etti;

 

ADLİ TIP RAPORU DİKKATE ALINMADI

Toros Üniversitesi son sınıf öğrencisi olan Feray kızımız o sırada Mezitli Belediyesi’nde staj yapıyordu. Ve hayatımızda hiç görmediğimiz tanımadığımız komşuların okul arkadaşlarının hiç kimsenin tanımadığı, o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından katledildi. Katil

Polis olduğu için delilerin önemli kısmını yok etmiş bazılarını karartarak iz kaybetmişti. Bazı delillerde meslektaşları polisler tarafından eksik toplanmıştı. Katil silah Feray’ın elinde ben almaya çalışırken tetiğe ben bastım demesine rağmen bu dikkate alınmadı. Ayrıca İstanbul Adli Tıp’ta gelen ve altında 6 tane profesörün imzası olan RAPORDA FERAY’IN UZAKTAN ATIŞLA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ belirtmesine rağmen, yine bir başka önemli delil, Feray’ın tırnakları arasında katilin DNA’sı çıkmasına rağmen mahkeme bunları da dikkat almadı, değerlendirmedi.

Yine cinayetle ilgili bir başka önemli tespit savcı o olay yerine gitmeyip telefonla idare ettiğinden o sırada görevli polisler katilin vücut fotoğrafları, viedo çekimi ve kan incelemesi alınmadı. Çünkü savcı da olay yerinde yoktu.

Ama Feray’ınki alındı ancak katilinki alınmadığından karşılaştırma yapılamadı. Bu çok profesyonelce bir iz yok etme, delil karatma ve katili aklama çabasıydı. Zaten soruşturmadan mahkeme süreci sonunu kadar devam eden süreç hep katili aklama yarışıydı.

 

YOK EDİLEN, KARARTILAN, EKSİK TOPLANAN DELİLLER SORGĞULANMADI İŞLEM YAPILMADI

Katili yargılamak yok edilen delilleri karartılan delilleri eksik toplanana delilleri sorgulamak soruşturmak sorumlularla ilgili işlem yapmak gibi bir kaygı girişim olmadı o mahkemede. Bizim itirazlarımız dikkate alınmadı sadece katilin yalan yanlış asılsız iddialarla yargılama süreci yürütüldü. Ve sonuçta Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde katile ödül gibi 5 yıl 3 ay bir ceza verildi. Karar Adana İstinaftan 2 haftada jet hızla onaylandı, 1,5 yıl hapis yatan katil 4 Ocak 2019 yılından buyana sokakta geziyor. Katile o mahkemede tek bir soru bile sormadılar. Suçu neydi, niçin öldürdün demediler. Bu nasıl bir hukuk, bu nasıl bir adalet, bu hukuk katili korumak için mi var. Adalet olan güveni yok ettiler. Katil sokakta ailesi ile güle oynaya gezerken biz 4 yıldır Feray’ın mezar taşına gidip ağıt yakıp geliyoruz.

Adalet bunun neresinde?.”

Sokakta gezen katil belki de yeni katliam için, genç bir kızı öldürmek için fırsat kolluyor diyen Şahin, Bu sorumluluğu kim alıyor?  Kim bu katili koruyor? Hani yasalar önünde herkes eşitti. Bu yasalar katili korumak için mi var?

Türkiye’de artarak devam eden kadına yönelik cinayet ve şiddet olayları olağanlaşırken, en kötüsü de meşrulaştırılıyor. Suç işleyenin yanına kalıyor, ölen canların hesabı sorulamıyor, analar hep ağlıyor. Bu ülkede yaşayan kadınlar her an, evde, sokakta, iş yerinde, okulda erkek şiddeti ile karşı karşıya kalıyor. Yeter artık kadınlar ölmesin analar ağlamasın istiyoruz” dedi.

 

Konuşmalardan sonra parkta, Feray Şahin fotoğrafları önüne karanfiller bırakıldı toplu fotoğraflar çekildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri