CHP Gaziantep’te kadınlardan üst üste istifa şoku

CHP Gaziantep’te kadınlardan üst üste istifa şoku

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep örgütlerinde üst üste yaşanan istifalarla gerilirken, kişisel çıkarların, parti ve ülke çıkarları önüne geçmiş olması yıllardır parti içinde yaşanan hastalığın yeniden yaşanıyor olması parti tabanını olduğu kadar gelişmeleri izleyen seçmenleri de şimdiden düşündürüyor.  

 

Neşet Uçar il başkanlığında oluşturulan 34 kişilik yeni il yönetim listesine kendisinden habersiz olarak listeye yazıldığını ileri süren Seda Aslıkara Karayılan istifası ilk günde yönetim üzerinden şok etkisi yarattı. Bu istifanın yanı sıra Şehitkamil ve Şahinbey Kadın Kolları yönetiminin görevden alınmasına tepki olarak il kadın kollarının görevlerinden istifa ettiğini açıklaması yeni il yönetimi üzerinde ikinci bir şok etkisi yarattı. Protestoya yönelik peş peşe gelen bu istifalar, bunlarla ilgili keyfi kararlar parti tabanında endişe ve tepkiyle karşılandı. www.yenicizgihaber.com

 

CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından genel merkez onaylı yeni listenin kamuoyu ile paylaşılmasının hemen ardından daha önce görevden alınan eski il başkanı Hayri Sucu’nun yönetiminde yer alan muhasebeci Seda Aslıkara Karayılan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

 

Seda Aslıkara Karayılan, paylaşımında CHP İl Başkanlığı’na hitaben yazılmış istifa dilekçesini sosyal medya hesabından da paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

 

 “Değerli yol arkadaşlarım siyasetin salonlarda kapalı kapılar arkasında değil örgütlenme bilincine inancım gereği bir Cumhuriyet kadını olarak bu ışıkta koltukların değil, örgütümün yanında yer alma inancı ile görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Partimiz ve örgütümüz ile 2023 seçimlerinde alanlarda yine bir aradayız. Her şey çok güzel olacak”

 

Seda aslı Karayılan’ın sosyal medyadaki bu paylaşımına ise partililerden çok sayıda olumlu ve olumsuz yönden yorumlar yaptı.  www.yenicizgihaber.com

 

İşte, Karayılan'ın paylaşımına CHP'ye yakın isimlerin yaptığı yorumlardan bazıları şöyle:

 

Zöhre Şahin

Gaziantep CHP İL Kadın Kollarından 05.01.2023. Tarihinde. 9. yönetim kurulu olarak görevimiz den istifa etik. Gerekçemiz. ŞEHİTKAMİL ve ŞAHİNBEY Kadın kollarının haksızca bilgimiz dışında, görevden alınması ve şu seçim sürecin de doğru bir karar olmaması.

 

Alev Bostancı

Boşuna delikanlı yürekli haksızlığa karşı duran Sedacan dememişim senin gibi bizler gibi hırs ve mevki düşkünlerinin yanında yer almayız ayıklanması gerekli seçim yakın iç hesaplar kaynıyor buda partimize zarar veriyor çok üzücü

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri