Borç Batağındaki Akdeniz Belediyesi hacizlerle mücadele ediyor

-Yasaya rağmen Akdeniz Belediyesi'nin Vergi Hesabına Bloke konulması bir ilk olduğu iddia edildi. Belediyenin vergi, resim harç hesabına bloke konuldu, hesaptaki 20 milyon lira kullanılamıyor.

Akdeniz Belediyesi'nde haciz krizi, 20 milyon lira kullanılamıyor!

BEKİR ŞAHİN

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi DEM Partiye geçmesinden bu yana geçmiş dönemlere ait toplamda 900 milyonu aşan borçlardan dolayı belediyenin hesaplarındaki haciz-bloke işlemleri bitmiyor. Akdeniz Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülbahar Kuş, "DEM Partili olduğumuzdan bir hazımsızlık var, belediye hizmet üretmesin istiyorlar, sürekli engeller çıkarılıyor." diye konuştu.

Belediyenin İller Bankası’ndaki ödeneklerinde yüksek oranda kesintiler yapılmasının yanı sıra, bankadaki vergi, resim, harç hasıbınada bloke (haciz) konuldu. Belediye bu hesabında biriken yaklaşık 20 milyon lirayı kullanamıyor. Yine bir başka borçtan dolayıda Teknik Hizmetler Birimi binasına geçtiğimiz günlerde haciz konuldu.

Akdenizde hacizler bitmiyor

Akdeniz Belediyesi Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gülbahar Kuş, konuyla ilgili olarak Yeni Çizgi Haber’den Bekir Şahin’e yaptığı özel açıklamasında, yerel seçim sonrasında devası bir borç ile karşılaştıklarını ve hergeçen gün yeni borçların ortaya çıktığını, belirtirken, belediyenin şuan güncel borç miktarının 900 milyonu aştığına vurgu yaptı. Başkan yardımcısı Kuş, 1 Nisan’dan hemen sonra, şu güne kadar hacizlerin peşpeşe devam ettiğini vurguladı. www.yenicizgihaber.com

Belediyenin vergi, resim harç hesabına bloke kondu

Akdeniz Belediyesi olarak DEM Partili oldukları için yasal olmadığı halde bilinçli engellemeler ile karılaştıklarını ifade eden belediye başkan yardımcısı Gülbahar Kuş, devletin bir bankasında belediyenin vergi, resim ve harç hesabına 4-5 firma toplamda 11 milyon alacaklarından dolayı Mayıs ayında bloke koydurduğunu belirterek, “Bizim bu hesabımızda 20 milyon civarında bir paramız var. Fakat bloke konduğundan ve o paraya ihtiyacımız olduğu halde kullanamıyoruz. Karşı tarafta kullanamıyor, para bankada bekliyor. Ancak işin ilginç ve dikkat çeken yanı, ‘5393 sayılı Belediyeler Kanununun 15. Maddesine göre, vergi, resim harç hasabına bloke konulamaz’ diye, kanunda açıkça belirtilmesine rağmen, hesaba bloke kondu. Biz bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Hacizler mahkemeye taşındı sonucu bekleniyor

Bir başka dikkat çeken haciz işlemi ise geçtiğimiz günlerde yaşadıklarını hatırlatan başkan yardımcısı Kuş, “Geçmiş yıllardan buyana belediyenin Teknik Hizmetler Birimi olarak kullandığı binaya firma toplamda 5 milyon alacaklarından dolayı haciz işlemi uyguladı. Eğer davayı kazanırlarsa bina satışa çıkarılacak. Fakat hukukçularımız kanalı ile Mersin İcra Hukuk Mahkemesi’nde dava açarak, hem vergi, resim, harç hesabındaki blokenin kaldırılmasına, hemde teknik hizmetler binasına konan hacize itiraz ederek iptalini talep ettik. Davanın sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

DEM Partili Belediye’ye bilinçli engelleme ve hazımsızlık

Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülbahar Kuş, bir yandan geçmiş yönetimlerin borçlarını öderken, bir yandanda halka vaat ettikleri hizmetleri vermenin çabası ve gayreti içerisinde olduklarını ve hiçbir şekilde geri adım atmadıklarını hatırlatarak şöyle devam etti: www.yenicizgihaber.com

“DEM Parti olarak, 31 Mart 2024 seçimlerinde Akdeniz Belediyesini, üç yıllık kayyum ve beş yıllık AKP döneminden sonra açık ara farkla kazandık. Belediyeye geldiğimizden seçim öncesi tahribatı ve bu tahribatın yarattığı borçları bilmemize rağmen çok daha farklı durumlarla karşılaştık. Belediyeye çok fazla personel alımı yapmışlar, bunlar daha çok AKP çalışanları veya yakınları. Bazı ailelerden 2-3 kişi birden belediyeye alınmış. Personeldeki büyük fazlalık bize külfet yaratırken, yaşanan derin yoksulluk koşullarındaki kentte eşitlik ilkesine aykırı bir durum oluşturuyor. Bunların yanı sıra belediyenin çok yüksek borç altında olması bizlerin hizmet üretmesinin önünde zaten büyük engel. Dolayısıyla burada yapılmak istenen açık ve net olarak bizleri çalıştırmamak, zor durumda bırakmak ve ekonomik olarak alanımızı daraltma çabası var. DEM Partili olduğumuz için hazmedemiyorlar ve ciddi engllemelerle karşılaşıyoruz.” www.yenicizgihaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri