Bisikletçi Umut Gündüz'ün ailesi 'Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet Turu” sürüyor

Bisikletçi Umut Gündüz'ün ailesi 'Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet Turu” sürüyor

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Ankara’da geçtiğimiz yıl 15 Temmuz'da, alkollü bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren bisikletçi Umut Gündüz'ün ailesinin başlattığı 'Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet Turu' Urfa, Gaziantep, Hatay, Adana, Tarsus ve Mersin şehrinde devam etti. Gündüz ailesinin eylemi 1 Eylül’de Ankara’da sonlanacağı belirtildi.Demokratik kitle ögrütleri ve bazı siyasi partilerde ziyaret eden Gündüz ailesi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ıda ziyaret etti. 

 

19 yaşındaki bisiklet sporcusu Umut Gündüz’ ün 15 Temmuz 2020 tarihinde, antrenman sonrası bisikletiyle evine giderken, trafik kurallarını ihlal ederek araç kullanan alkollü sürücünün arkadan çarpıp kaçması sonucu hayatını kaybetmesiyle başlayan “Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” turu devam ediyor. Gittikleri şehirlerde demokratik kitle örgütleri ile bazı siyasi partileri ziyaret ederek destek isteyen Umut Gündüz’ün anne Asuman Gündüz ve baba Menderes Gündüz katilin cezasız kalmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

Mersin turlarının son gününde Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ile basın açıklaması gerçekleştiren aile, adalet talebinde bulunan diğer mağdur ailelerle bir araya geldiklerini ve adalet mağdurlarının ortak bir mücadele etrafında buluşmasının herkese umut olacağını ve mücadeleyi güçlendireceğini ifade etti. Bu meselenin bütün toplumu ilgilendirdiğini söyleyen aile adalet ve adil yargılanmanın bir gün herkes için gerekli olacağını, bu yüzden adaletin yerini bulması yönündeki bu çabalarına toplumun her kesiminden, ülkenin her bölgesinden insanların destek olmasını beklediklerini vurguladı.

 

1 Ağustos’tan bu yana “Umut İçin Adalet, Herkes İçin Adalet” sloganıyla şehir şehir dolaşıp adalet mağdurlarıyla buluşan aile 1 Eylül’de turlarını sonlandırmayı planlıyor.

 

MEZİTLİ BELEDİYESİ BAŞKANI TARHAN’I ZİYARET ETTİLER

Bu arada Umut Gündüz'ün ailesi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı ziyaret ederek yaşadıkları olayı anlatarak gencecik çocuğun katilinin serbest kaldığına dikkat çektiler.

Anne Asuman Gündüz ve baba Menderes Gündüz'e, ziyaretinde Bisikletli Ulaşım Derneği Mersin Temsilcisi Ebru Petek Budur da katıldı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri