Birecik-Halfeti yolunun kapalı olması esnafı perişan ediyor

Birecik-Halfeti yolunun kapalı olması esnafı perişan ediyor

 

Ş.URFA-BEKİR ŞAHİN; Birecik-Halfeti arasındaki kara yolunda Nisan ayında yaşanan heyelan nedeniyle yolun halen kapalı olması halkın ve esnafın yöre çiftçilerinin tepkilerine yol açıyor. 20’den fazla köyün bağlantısı olan yolun 4 aydan buyan kapalı olmasına tepki gösterenlerden Ziraat Odası Başkanı Hasan Gören, “Köylüler şehre gelemiyor, alış veriş yapamıyor, ürünlerini getirip satamıyor. Bu yüzden ilçede meyve ve sebze fiyatları başta olmak üzere her şey zamlandı. Çünkü çiftçi 20 km yol kat edip Birecik’e ürün getirip satmak istemiyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak yeni çizgi gazetesine açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Hasan Gören, 4 aydan buyana kapalı alan Birecik-Halfeti yolunun köy ve şehir hayatını olumsuz etkilediğini belirterek, “Alternatif yol açıldı diyorlar otoban orası ve 20 km uzakta. Bu şehrin milletvekilleri, siyasileri, belediye başkanları neden soruna biran önce çözüm bulmuyor. Yakında fıstık hasadı başlayacak bu insanlar ürünlerini şehre bin bir güçlükle getirmek zorunda kalacaklar. Bu çok büyük eziyet ve sıkıntı demektir. Biran önce yolun açılmasını istiyoruz. Çiftçilerimize daha fazla eziyet çektirmesinler. Yol kapalı olduğu için çiftçi çarşıya pazara ürününü getiremediğinden şehir merkezinde sebze meyve fiyatlar arttı” diye konuştu.

KELAYNAK ÜRETİM ÇİFTLİĞİ ZARAR GÖRDÜ

Yolun kapalı olmasından dolayı vatandaş ve esnafın ciddi anlamda ekonomik sorunlar yaşadığını Başkan Gören, “Kelaynak Üretim Çiftliği de bu mağduriyetten nasibini aldı. Buraya aynı zamanda alternatif yollar da yapılabilir. Birecik’te yaz sezonu dolayısıyla esnafımız birkaç ay iş yapabiliyor. Yaz sezonu nedeniyle gerek kırsal mahallelerimizde gerek Birecik ilçe merkezimizde olsun bu hareketliliği bu yol tıkamaktadır. Esnafımız, vatandaşımız ve kırsal mahallede olan köylümüz bu yolun ekonomi olarak ciddi şekilde mağduriyetini yaşamaktadırlar.” şeklinde konuştu. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri