Başkan Seçer’den ilçelerle uyumlu çalışma sözü

Başkan Seçer’den ilçelerle uyumlu çalışma sözü

Mersin Büyükşehir BelediyeBaşkanı Vahap Seçer, Erdemli ilçesinde sivil toplum örgütü temsilcileri vemuhtarlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yasalarçerçevesinde görevini yapacağını belirterek, "Şeffaf ve açık olacağım. Herkuruşun hesabını vereceğim. Aynı zamanda tüm ilçe belediye başkanları ileuyumlu çalışacağım" dedi.

Seçer, iftar programı dolayısıylagittiği Erdemli ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla biraraya geldi. Seçer, bir aylık görev süresi boyunca hayata geçirdiğidüzenlemeleri ve aldığı hizmet kararlarını aktardı. Büyükşehir Belediyesi’ninmali durumunu düzenlemek için uygulamaya geçirdiği tasarruf tedbirlerindenbahseden Seçer, hem büyükşehir belediye meclisinden hem de vatandaşlardandestek beklediğini ifade etti.

İlçe ayrımı gözetmeden hernoktaya gerekli hizmeti götüreceklerini söyleyen Seçer, tüm ilçe belediyebaşkanları ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını kaydetti.

“HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİM”

Seçer, Erdemli Belediyesi KültürMerkezi’ndeki toplantıda, Mersin ve Erdemli genelinde hayata geçireceğiprojelerini katılımcılarla paylaştı. Yasalar çerçevesinde görevini yapacağınıve Mersin’e hizmet noktasında hesap verilebilir işlere imza atacağını belirtenSeçer, “İşimi en iyi şekilde yapacağım. Hata yaptığım noktada yargıya hesapvereceğim. Herkes beni izleyebilecek, herkes benden hesap sorabilecek. Şeffafve açık olacağım. Her kuruşun hesabını vereceğim. Belediye başkanlığı şikayetetme makamı değil icraat makamıdır. Biz de icraat yapacağız. Halktanuzaklaştığınız anda ya da kamuoyundan ilişkinizi kopardığınız anda bir dahaaynı sıcaklıkla ilişki kurmanız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin malitablosunu Erdemli ilçesi muhtarları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriile paylaşan Seçer, sıkı bir tasarrufa gittiklerini söyledi. Tasarruftedbirleri kapsamında personel rejimi gerçekleştirdiklerini ve çalışmayanpersonellere göz yummayacaklarını aktaran Seçer, "Böyle gelmiş böylegitmez" sözleri ile katılımcılardan büyük alkış aldı.

“ARTIK SÖZÜ BİTİRİP İCRAAT DÖNEMİNE BAŞLADIK”

Erdemli ilçesinin belirlisorunlarının olduğunu ve tüm sorunları sırayla çözeceklerinin sözünü verenSeçer, “Erdemli’de öne çıkan sorunlar var ancak hiçbirisi çözülmeyecek sorunlardeğil. Erdemli turistik bir bölgemiz olduğu için yaz aylarında belli başlısorunları oluyor. Kanalizasyon gibi, arıtma, trafik gibi. Diğer yandan vatandaşdaha kaliteli ve temiz içme suyu istiyor. Çiftçinin, esnafın, atölyecinin,küçük sanayi işletmelerindeki arkadaşlarımızın sorunları var. Otopark sorunuvar. Süratle bu eksiklikleri gidereceğiz. Artık sözü bitirip icraat döneminebaşladık” diye konuştu.

“BÜTÜN İLÇE BELEDİYELERİ İLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ”

Erdemli’nin öncelikli sorunlarınıilçe belediyesi ile koordineli bir şekilde çözeceklerini dile getiren Seçer,“Eşgüdüm halinde çalışmak suretiyle hem bizim hem onların hem de yurttaşınişini kolaylaştırmak zorundayız. Bütün ilçe belediyeleri ile uyumlu birbelediyecilik anlayışı ön plana çıkaracağımı bilmenizi istiyorum” dedi.

Mersin’e ve Erdemli’ye hizmetetme noktasında vatandaşlardan da destek beklediğini ifade eden Seçer, meclisaritmetiğinin Mersin’e yapılacak hizmetlerin kararını alma noktasında kendisineengel olabileceğini söyledi. Seçer, “Hizmet etmek istiyoruz. Ama burada birsorun var. Meclis aritmetiği bizim rahat karar almamızı engelliyor. Ben hayatageçirmeyi planladığım bazı projelerde sıkıntı yaşayacağım, çünkü meclis aritmetiğiböyle. Burada herkese görev düşüyor. Vatandaşlarımızın meclis üyesi arkadaşlara‘Seçim bitti. Ankara’dan talimatlarla değil, burada kendi aklımızla, kendiferasetimizle, Mersin’in menfaatine olan kararlarda sizin büyükşehir belediyebaşkanıyla işbirliği yapmanız gerekiyor’ demesi lazım” şeklinde konuştu.

“BEN BU MEMLEKETE VE HALKA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Mevcut borçların ödenmesi içinmeclisin kendisine yetki vermesi gerektiğini söyleyen Seçer, meclisin vereceğiyetki ile kredi alındığı takdirde borçların ödeneceğini ve hizmetlerinaksamadan Mersin halkı ile buluşacağını belirtti. Seçer, şöyle devam etti;"Ben bu memleket için, Mersin için, vatandaş için, bana destek olanyurttaşlar için, gerekli hizmet için yola çıktım. Tüm meclisin bana destek olmasılazım. Ama ben bu güveni boşa çıkaracak işler yapmaya, cebimi doldurmaya,hırsızlık yapmaya başlarsam, yandaşlarına menfaat sağlamaya başlarsam vallahine yaparsanız haklısınız. Benim niyetim bu memlekete hizmet etmek. Onun içintüm yurttaşlarımızdan ve meclis üyelerimizden destek beklemek benimhakkımdır."

Seçer, konuşmasının ardındansivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların sorularını yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri