Araban’a Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor

Araban’a Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kuruluyor

ARABAN –AYSEL ŞAHİN;  Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru ilçenin geçim kaynağının tarım ağırlıklı olduğu, bu nedenle çiftçilerin ürünlerini değerinde satabilmesi için Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurup yöre halkının hizmetine sunacaklarını açıkladı. Başkan Doğru, çalışmaları arasında Pazar yeri, Sosyal Tesis ve Küçük Sanayi Sitesi gibi önemli bazı hizmetlere yönelik çalışmaların devam ettiğini de kaydetti.

 

Araban Belediye Başkanı Doğru imkanları ve kaynakları zorlayarak ilçeye hizmet etmek için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, Sosyal Tesis, Pazar yeri, Küçük Sanayi Sitesi gibi önemli projeleri olduğu, bunlar üzerinde çalıştıklarını belirtti. Doğru, programlarında yer alan bu çalışmaların yanı sıra üreticilerin ürünlerini bozulmadan, değerinde satmaları amacıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulması için belediye meclisinde karar aldıklarını ifade etti. Başkan Hasan Doğru, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında “Araban tarım yoğunluklu bir ilçe, bu nedenle burada pamuk, sarımsak gibi pek çok ürün yetişmesi anlamında oldukça zengin bir ilçe. Fakat çiftçilerimiz ürünlerini değerinde satması, tüccara ezdirilmemesi için desteğe, sahipliğe ilgiye ihtiyacı var. Bizde bu durumu dikkat alarak, çiftçinin ürünlerini zararına düşük bedel ile satmak zorunda kalmaması için çiftçilerimiz için kooperatif kuracağız” dedi.

 

KOOPERATİF İÇİN ARSA TAHSİSİ

Besni yolu üzerinde 20 dönüm alanı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi için tahsis edeceklerini ve buraya kurulacak kooperatif bünyesinde soğuk hava deposu, ürün pazarlama yeri vs. bölümlerin yer almasının planlandığını ifade eden belediye başkanı Doğru, çiftçilerin her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

 

YERİNDE DÖNÜŞÜM OLMALI

Belediye Başkanı Doğru, aynı zamanda Pazar yeri, Sosyal Tesis ve Küçük Sanayi Sitesi gibi bazı hizmetlerle ilgilide çalışmaların devam ettiğini, kaynak yaratarak bu hizmetleri halkın sunacaklarını vurguladı. Başkan Doğru, kentsel dönüşüm yerine, yerinde dönüşümün daha sağlıklı olacağını sözlerine ekledi.

Öte yanda belediye başkanı Doğru zaman zaman esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlerken en çok işsizlik sorunu ile karşılaştıklarını kaydetti. YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri