Araban esnafı kredilerle ayakta

Araban esnafı kredilerle ayakta

Araban esnafı kredilerle ayakta

  Araban Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat İlik, isteyen esnafa kredi verdiklerini söyledi. Başkan İlik, esnafın kredi ile ayakta kaldığını belirterek, “Kredi borcu olmayan esnaf kalmadı. Bu nedenle kedi talebinde bulunanların sayısı azaldı. Herkes borçlu” dedi.

Yılın ilk 3 ayında 7 bin 800 tl kredi verdiklerini hatırlatan başkan Murat İlik, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında bir yılda verecekleri krediyi yılın ilk 3 ayında dağıttıklarını belirterek, “İsteyene kredi veriyoruz ancak, esnaf tümü nerdeyse borçlu. Bu şekilde nereye kadar gidebilirler bilemiyoruz. Kurum olarak biz nakit sıkıntısı çeken esnafın can dostuyuz, kooperatifimiz, esnafa bu anlamda önemli hizmet etmektedir.

Borcu olmayan esnaf gelip kredisini alabiliyor, fakat borçlu olanlar alamıyor. Zaten borcu olmayan kalmadı. Sıkıntı büyük. Allah herkesin yardımcısı olsun. Kooperatif olarak biz esnafın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Araban’da 2011 yılından buyana 32 bin tl kredi verdiklerini, şuan için takip oranlarının yüzde 53 olduğunu kaydeden başkan Murat İlik, faiz oranlarının yükseldiği, buna rağmen halen en uygun faizle kredi veren kurum olduklarını sözlerine ekledi. YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri