Antep’e Gazilik ünvanının verilişinin 100. yılı

Antep’e Gazilik ünvanının verilişinin 100. yılı

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ;  Gaziantep Kulübü Yönetim Kurulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Antep’e Kahramanlık destanını, “Gazilik” ünvanı ile taçlandırmasının 100. yılının kutlu olmasını diledi.

 

 

Gazilik ünvanın verilişinin 100.yıl nedeniyle yazılı açıklama yaparak, bu önemli günü kutlayan Gaziantep Kulübü Yönetim Kurulu, günün anlam ve önemini şöyle açıkladı;

 

Gaziantep savunması, en büyük silahları vatan-millet sevgisi ve hür yaşama aşkı olan Gazianteplilerin, Ulusal Kurtuluş Savaşı tarihindeki kahramanlık destanıdır.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, çok zor şartlar ve kısıtlı imkanlarına rağmen işgale kahramanca dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep’e Gazilik ünvanı verdi. Bakanlar Kurulu Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Fevzi Çakmak meclis başkanlığına, Antep’in isminin Gaziantep olarak değiştirilmesini kapsayan bir önerge sundu. 8 Şubat’ta kabul gören kanun teklifi, 7 Mart 1921 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Fransızlar, işbirlikçileri ile birlikte 25 Aralık 1921 de şehri terk etmek zorunda kaldılar ve Türk Ordusu Gaziantep’e girdi. Böylelikle Gaziantep, 15 Ocak 1919’da İngilizler ile başlayan ve yaklaşık üç yıl süren işgalden kurtulmuş oldu. O tarihten bu yana, Gaziantep Halkı bu ünvanı her yıl 8 Şubat’ta onur ve gurur ile kutlamaktadır.

 

Nüfusunun binlercesini şehit ve çok daha fazlasını gazi veren,  Milli Mücadelenin onuru Gaziantep’in  evlatları olarak, “Gazilik Ünvanı” mızın 100. Yılını kutlar, şehitlerimizi, gazilerimizi ve bu destansı mücadeleye destek veren herkesi saygı, minnet ve rahmetle anarız.”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri