Antep’te Yeşil Sol Parti adayları ve EMEP Genel Başkanı halkla buluştu

Antep’te Yeşil Sol Parti adayları ve EMEP Genel Başkanı halkla buluştu

GAZİANTEP- Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Sevda Karaca ile Murat Sarısaç Antep’te Cengiz Topel parkında halk buluşması gerçekleştirdi. İşçi ve emekçilerin yoğun katıldığı buluşmada katılımcılar 1 Mayıs’a çağrı yaparken “1 Mayıs’ta ne kadar güçlü olursak 14 Mayıs’ta da o kadar güçlü görecekler. 14 Mayıs’taki engelleri ortadan kaldırmak istiyorsak 1 Mayıs’ta tüm gövdemizle alanlarda olmalıyız” dedi.

 

Evrensel'in haberinde, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, bu sömürü düzeni zengini daha da zengin, yoksulu daha da yoksul yaptığını ileri sürerek, “Bu çelişkiye son vermemiz lazım. Bu patronlar düzenine son vermemiz lazım. Ücretler asgari ücret seviyesinde, bununla kim geçinsin, evini nasıl geçindirsin? Antep’e bakıyorsun sendika yok, sigorta yok, çalışma güvencesi yok, iş sağlığı, iş güvenliği yok. Yok da yok. Çıplak bir ücret var o da kölelik ücreti.

İşçi ve emekçilerin geçiminin her gün daha da zorlaştığını ifade eden Akdeniz, “Çalışıyorsun geçinemiyorsun, emeklisin geçinemiyorsun, hafta sonu bir tatilin var o da yetmiyor, yine çalışıyorsun. Ek iş yapıyor; geçinemiyorsun. Bu düzene mecbur muyuz? Değiliz. O zaman birleşeceğiz, örgütleneceğiz” dedi.

 

SEVDA KARACA

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sevda Karaca Antep, güvencesizliğin en yaygın olduğu, çocuk işçiliğin, kadın işsizliğin, kız çocuklarının okula gönderilme oranının düşük olduğu, ekmek parası kazanırken meslek hastalığına kapılan, iş kazalarının yoğun olduğu şehir olduğunu ileri sürerek, “Böyle bir hayatı hak etmiyoruz. Biz diyoruz ki bizim çocuklarımız parmaklarını makinelere kaptırmasın, ciğerlerini soldurarak yaşamasınlar. Ama bunu dayattılar ve bunu devlet politikasıyla yapıyorlar. MESEM’lerle her gün köle haline getiriliyor çocuklarımız. Çocuklarımız umut duysunlar, geleceğe güvenle baksınlar diye buradayız” diye konuştu.

 

MURAT SARISAÇ

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Murat Sarısaç  1 Mayıs’a hayat pahalılığı ve ekonomik krizin gölgesinde girdiğimizi hatırlatarak, “İşçi, emekçinin alınterinin çalınması bu faşizm anlayışının savaş politikalarından kaynaklanıyor. Atölyelerde çalışan, dokuma tezgahlarında alınteri döken emekçilerin tüm emekleri ellerinden alınıp savaşa, patronlara peşkeş çekiliyor. Sadece Antep’te değil her yerde bu faşist anlayıştan kurtulmanın savunucusuyuz. 14 Mayıs’ta da işçiler, emekçiler Emek ve Özgürlük İttifakı olarak faşizme unutmayacağı bir ders vereceğiz” dedi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri